Malzemeler
1 adet havuç (Halka doğranmış)
Yarım sarı dolmalık biber (Uzun ince doğranmış)
1 Adet Kabak
1 Adet Patlıcan
Yarım kırmızı dolmalık biber
Yarım yeşil dolmalık biber
Yarım kuru soğan
100 gram taze kaşar
Yarım limon
Yarım portakalın suyu
2 adet levrek
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
35 gram nar ekşisi
100 gram zeytinyağı
Fırında Levrek Balığı Tarifi:
Sote için hazırladığınız tavaya sırasıyla havuç, sarımsak daha sonra soğan ve biberleri ekleyin. Bir süre soteledikten sonra kabak ve patlıcanı ilave edip işleme devam edin. Hazırladığınız karışıma en son; domates, limon suyu, nar ekşisi, portakal suyu ve diğer baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tepsiye öncelikle soğan ve biberleri yayın, üzerine levrek balığı, balığın üzerine halka doğranmış havuç, kabak ve patlıcanı dizip, en son sebzelerin üzerine rendelenmiş kaşarı serpin. Önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin.