Malzemeler:
> 500 gram istiridye mantarı (Tercihen büyük boy olanlarından)
> 1 adet kapya biberi
> 1 dal taze biberiye
> 1 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
> 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
> Tuz
Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını nemli bir bezle silin. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin, biberi çok ince zar şeklinde doğrayın. Taze biberiyeyi de çok ince kıyın. Tuzu, havanda ezilmiş kişniş tohumunu ve parmesanı da harmanlayın. Zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Mantarları baharatla birlikte iyice harmanladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Mantarların üzerine zeytinyağını gezdirin.
Lezzet ekürileri: Izgarada pişmiş kırmızı et, köfte ve somonun yanında sunabilirsiniz.