Malzemeler:
• 500 gram kuzu incik
• 2 adet soğan
• 2 kahve fincanı un
• 2 kahve fincanı yoğurt
• 2 yemek kaşığı süt
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tane karabiber
• Birkaç dal biberiye
Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi:
• 1 küçük kase toz tarhana
• 2 adet patlıcan
• 15 gram tereyağı
• 1 çorba kaşığı un
• 1 kahve fincanı süt
• Tuz, karabiber
• Yarım demet kıyılmış dereotu
• 1 çay bardağı rendelenmiş
beyaz peynir
Hazırlanışı:
Etleri yıkayıp kağıt bir havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın.
Soğanları soyup kıyın ve etlerle birlikte tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su, tane karabiberleri ve taze biberiye dallarını ekleyin. Etleri kısık ateşte, 2 saat boyunca yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Delikli bir kevgir yardımı ile eti tencerenin içinden alarak süzün.
Unu, yoğurdu, sütü ve yumurtayı bir kapta iyice çırpıp haşlama suyundan yarım su bardağı kadarını ekleyin. Tekrar çırpın.
Yağlanmış fırın tepsisine unlu karışımdan kaşık yardımı ile dökerek her tarafına yayın. Üzerine haşladığınız etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
Tarhanalı patlıcan beğendi için patlıcanı közleyip çatalla ezin. Tereyağını eritip unu kavurun. Sıcak sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Toz halindeki tarhanayı, tuzu, karabiberi, kıyılmış dereotunu, közlenmiş patlıcanı ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave ederek tatlandırın.
Tarhanalı beğendiyi servis tabağına yayın. Üzerine sosuyla birlikte etleri yerleştirin. Hemen servis yapın.