Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Fırında İncik

by Yemek Zevki Editör
23 Ekim 2013
in Tarifler
473 20
0
Fırında İncik
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0192Malzemeler:
• 500 gram kuzu incik
• 2 adet soğan
• 2 kahve fincanı un
• 2 kahve fincanı yoğurt
• 2 yemek kaşığı süt
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tane karabiber
• Birkaç dal biberiye

Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi:
• 1 küçük kase toz tarhana
• 2 adet patlıcan
• 15 gram tereyağı
• 1 çorba kaşığı un
• 1 kahve fincanı süt
• Tuz, karabiber
• Yarım demet kıyılmış dereotu
• 1 çay bardağı rendelenmiş
beyaz peynir

Hazırlanışı:
Etleri yıkayıp kağıt bir havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın.
Soğanları soyup kıyın ve etlerle birlikte tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su, tane karabiberleri ve taze biberiye dallarını ekleyin. Etleri kısık ateşte, 2 saat boyunca yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Delikli bir kevgir yardımı ile eti tencerenin içinden alarak süzün.
Unu, yoğurdu, sütü ve yumurtayı bir kapta iyice çırpıp haşlama suyundan yarım su bardağı kadarını ekleyin. Tekrar çırpın.
Yağlanmış fırın tepsisine unlu karışımdan kaşık yardımı ile dökerek her tarafına yayın. Üzerine haşladığınız etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
Tarhanalı patlıcan beğendi için patlıcanı közleyip çatalla ezin. Tereyağını eritip unu kavurun. Sıcak sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Toz halindeki tarhanayı, tuzu, karabiberi, kıyılmış dereotunu, közlenmiş patlıcanı ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave ederek tatlandırın.
Tarhanalı beğendiyi servis tabağına yayın. Üzerine sosuyla birlikte etleri yerleştirin. Hemen servis yapın.

 

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Bol Kekikli Kavurma

Next Post

En Hızlı Little Caesars’lı Belli Oldu

Yemek Zevki Editör

Next Post

En Hızlı Little Caesars’lı Belli Oldu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki