Fırında Brüksel Lahanalı Köfte Malzemeler
300 gram kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
Tuz
200 gram Brüksel lahanası (1 paket)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
1.5 su bardağı su
Kuru kekik
Fırında Brüksel Lahanalı Köfte Hazırlanışı
Brüksel lahanasının dış kabuklarını soyup kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra 20 dakika derin dondurucuda bekletin. Bir kasede kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Brüksel lahanalarını derin dondurucudan çıkartıp kıymadan parçalar kopartın, Brüksel lahanalarının etrafını saracak şekilde kapatın ve yağlanmış fırın kabına dizin.
Bir kasede salçaları, zeytinyağını, suyu ve kekiği karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında köfteler pişene kadar kızartın. Servis tabağına alın.