Firik Pilavlı Levrek
Firik Pilavlı Levrek için Malzemeler:
140-150 gram deniz levreği filetosu
30 gram taze porçini mantarı
Tuz, karabiber, beyaz biber
Labneli Firik Pilavı İçin:
50 gram firik bulguru
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı labne peyniri
Pancar Püresi İçin:
1 adet orta boy pancar
1 çorba kaşığı krema
Tuz
Firik Pilavlı Levrek Hazırlanışı:
Firik bulgurunu sıcak suda birkaç saat bekletin. Daha sonra süzün. Soğanı ve domatesi ince kıyın. Tereyağını ve sıvı
yağı pilavı pişireceğiniz tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Domatesi ve bulguru ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan
sonra üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Bulgur suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, labne peyniri ekleyip karıştırın. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. Demlenmeye bırakın. Pancarı yıkayın, tencereye aktarın. Haşladıktan sonra krema ve tuz ile birlikte püre haline getirin.Hazırladığınız pürenin suyunu daha sonra tabağınızı süslemek için ayırın. Levrek filetoyu ve porçini mantarı ızgarada kızartın. Tuzunu ve baharatını serpin. Servis tabağına aktarın. Rendelenmiş parmesan peyniri ve firik pilavı ile birlikte servise hazır edin.