Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Fındıklı Örgü Çörek

by Yemek Zevki Editör
27 Haziran 2014
in Hamur İşi Tarifleri, İftar Yemekleri
468 25
0
Fındıklı Örgü Çörek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 250 gram un
• Yarım paket toz maya
• 1 adet yumurta
• Bir tutam tuz
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı ılık süt
• 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
Üzeri için:
• 100 gram kıyılmış fındık içi
• 5 çorba kaşığı krema
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya

Fındıklı Örgü Çörek Tarifi;
Üzeri için; Fındık içini, kremayı, şekeri ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Hamurun yapımı için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirin. Hamurdan iki eşit parça elde edin.
Hamurdan bir tanesini alıp hafif un serpilmiş tezgahın üzerinde açın, fındıklı krema karışımından üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. 4/5’i kadarını, boyunca tabanından parçalanmayacak şekilde ikiye kesin. Bu iki hamurdan ikili örgü yapın. Kalan uç kısmını da aynı şekilde kesip ters tarafından örgü yapın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Çörek hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Arçelik’ye Red Dot’tan 9 Tasarım Ödülü Birden

Next Post

Pilavınız Knorr Bulyon ile İftara Hazır

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pilavınız Knorr Bulyon ile İftara Hazır

Pilavınız Knorr Bulyon ile İftara Hazır

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki