Malzemeler:
• 250 gram un
• Yarım paket toz maya
• 1 adet yumurta
• Bir tutam tuz
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı ılık süt
• 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
Üzeri için:
• 100 gram kıyılmış fındık içi
• 5 çorba kaşığı krema
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
Fındıklı Örgü Çörek Tarifi:
Üzeri için; Fındık içini, kremayı, şekeri ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Hamurun yapımı için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
Hamurdan iki eşit parça elde edin.
Hamurdan bir tanesini alıp hafif un serpilmiş tezgahın üzerinde açın, fındıklı krema karışımından üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. 4/5’i kadarını, boyunca tabanından parçalanmayacak şekilde ikiye kesin. Bu iki hamurdan ikili örgü yapın. Kalan uç kısmını da aynı şekilde kesip ters tarafından örgü yapın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Çörek hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
EtiketlerHamur İşleri