Malzemeler:
2 su bardağı un
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Tereyağı ile pudraşekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve sıvıyağı ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş unu, vanilyayı, rendelenmiş portakal kabuğunu ve kabartma tozunu ekleyin. Sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her hamuru önce yumurta akına sonra da kırık fındığa bulayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin. Fırından alın, üzerine pudra şekeri serpin.