(2 Kişilik)
Malzemeler:
8-10 adet iri mantar
200 gram dana bifteği
1 adet soğan
1 adet domates
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kıyılmış
Maydanoz
Hazırlanışı:
Mantarları yıkayıp kaynar limonlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Etleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri kıyın. Etleri sıvı yağda kavurup, soğan ve domatesleri ekleyin. Kavrulunca üzerini örtecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarları fırın kabına alıp, orta göbeklerine etleri doldurun. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve kıyılmış maydanoz serpip 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika boyunca pişirip servis yapın.
#etlimantardolması #ramazan #fırınyemekleri #etliyemekler #ramazanlezzetleri #evdeyemekzevki