Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Etli Güveç

Etli Güveç

Fotoğraf: Hande Göksan

 (4-6 Kişilik)

 Malzemeler:

2,5 kilo kuşbaşı dana eti

2 kilo domates

1,5 kilo yeşil biber

2 baş sarımsak

100 gram iç yağ

Hazırlanışı:

Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Yaklaşık 1 saat daha pişirin. Ocaktan inmesine yarım saat kala yarım su bardağı su ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

#etligüveç #ramazan #ramazanlezzetleri #ramadan #etliyemekler #güveç #etligüveçtarifleri #evdeyemek #evdekaltürkiye

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir