Fotoğraf: Hande Göksan
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
2,5 kilo kuşbaşı dana eti
2 kilo domates
1,5 kilo yeşil biber
2 baş sarımsak
100 gram iç yağ
Hazırlanışı:
Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Yaklaşık 1 saat daha pişirin. Ocaktan inmesine yarım saat kala yarım su bardağı su ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
#etligüveç #ramazan #ramazanlezzetleri #ramadan #etliyemekler #güveç #etligüveçtarifleri #evdeyemek #evdekaltürkiye