Etli Biber Dolma Malzemeler:
4 adet büyük boy dolmalık sarı biber
500 gram dana kıyma
100 gram kuzu eti (çok ince doğranmış)
1,5 çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber, yenibahar
Yarım adet tavuk bulyon
1 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tereyağı
Etli Biber Dolma Hazırlanışı:
Dolmaların üzerlerinden bıçakla kapakçıklar elde edip daha sonra kullanmak üzere ayırın. Dolmaların çekirdeklerini temizleyin ve yıkayın. Çukur bir kabın içinde kıymayı, eti, pirinci, 1 çay bardağı ılık suda çözülmüş tavuk bulyonu, tuzu ve baharatı karıştırın. Hazırladığınız karışımı çekirdekleri temizlenmiş biberlerin içine doldurun. Üzerlerine tereyağı parçası ile örtün, biberin kapağıyla da kapatın. Isıya dayanıklı fırın kabına dolmaları yerleştirin. Dolmaların üçte biri seviyesine gelecek kadar su ekleyin. 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat boyunca pişirin. indirmeye yakın fırının derecesini 200’e çıkartın. 10 dakika dolmalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak servis yapın.