Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Etli Biber Dolma

by Yemek Zevki Editör
28 Mayıs 2015
in Et Yemekleri
478 15
0
Etli Biber Dolma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

etli-biber-dolmasi

Etli Biber Dolma Malzemeler:

4 adet büyük boy dolmalık sarı biber

500 gram dana kıyma

100 gram kuzu eti (çok ince doğranmış)

1,5 çay bardağı pirinç

Tuz, karabiber, yenibahar

Yarım adet tavuk bulyon

1 çay bardağı ılık su

1 çorba kaşığı tereyağı

Etli Biber Dolma Hazırlanışı: 

Dolmaların üzerlerinden bıçakla kapakçıklar elde edip daha sonra kullanmak üzere ayırın. Dolmaların çekirdeklerini temizleyin ve yıkayın. Çukur bir kabın içinde kıymayı, eti, pirinci, 1 çay bardağı ılık suda çözülmüş tavuk bulyonu, tuzu ve baharatı karıştırın. Hazırladığınız karışımı çekirdekleri temizlenmiş biberlerin içine doldurun. Üzerlerine tereyağı parçası ile örtün, biberin kapağıyla da kapatın. Isıya dayanıklı fırın kabına dolmaları yerleştirin. Dolmaların üçte biri seviyesine gelecek kadar su ekleyin. 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat boyunca pişirin. indirmeye yakın fırının derecesini 200’e çıkartın. 10 dakika dolmalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak servis yapın.

Tags: Etli Biber DolmaEtli Biber Dolma HazırlanışıEtli Biber Dolma MalzemelerEtli Biber Dolma Tarifi
Previous Post

Pırasalı Börek

Next Post

Nestlé’nin “Beslenebilirim” Projesine Birincilik Ödülü

Yemek Zevki Editör

Next Post
Nestlé’nin “Beslenebilirim” Projesine Birincilik Ödülü

Nestlé’nin “Beslenebilirim” Projesine Birincilik Ödülü

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki