Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası (4 Kişilik) Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası İçin Malzemeler: 2 adet havuç 2 adet közlenmiş patlıcan 2 adet orta boy kereviz 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 500 ml krema Tuz, karabiber, muskat cevizi Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası Hazırlanışı: Bütün malzemeleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve sıvı yağ ile karamelize ettikten sonra blender yardımıyla …
Devamını oku »Etiket arşivi: yemekzevki
Portakallı Enginar
Portakallı Enginar (6 Kişilik) Portakallı Enginar İçin Malzemeler 6 adet enginar 1 adet havuç 1 adet patates 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve) 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 çay kaşığı şeker 1 adet portakal suyu 1 adet ince dilimlenmiş portakal (kabuksuz) Tuz 1 su bardağı su Portakallı EnginarHazırlanışı Havucu minik küp …
Devamını oku »Vişneli Brownie
Vişneli Brownie (4 – 6 Kişilik) Vişneli Brownie İçin Malzemeler 150 gram bitter kuvertür çikolata 150 gram tereyağı 180 gram toz şeker 100 gram un 100 gram damla çikolata 100 gram ceviz 20 gram krema 3 adet yumurta 2 gram vanilya 20 gram vişne Vişne Sos İçin: 1 litre su 1 kilo vişne 500 gram şeker Kırmızı gıda boyası 500 …
Devamını oku »Şekersiz Karadut Reçeli
Şekersiz Karadut Reçeli (1 Kavanoz Reçel İçin) Şekersiz Karadut Reçeli İçin Malzemeler 2 su bardağı karadut 3 yemek kaşığı Hindistancevizi suyu 2 yemek kaşığı chia tohumu 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal (opsiyonel ) Şekersiz Karadut Reçeli Hazırlanışı Dutları güzelce yıkayın ve saplarını temizleyin. Orta boy bir tencereye aldıktan sonra, üzerine Hindistancevizi suyunu …
Devamını oku »Güllü Bademli Şerbet
Güllü Bademli Şerbet (4 Kişilik) Güllü Bademli Şerbet İçin Malzemeler: 200 gram öğütülmüş badem 250 ml. su 500 gram toz şeker 10-12 adet kakule tohumu 1 kahve fincanı gül suyu (gıda için satılanlardan) 1 avuç gül yaprağı (yenilebilen cinsten) Güllü Bademli Şerbet Hazırlanışı: Bademleri, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. …
Devamını oku »Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek (4 Kişilik) Kağıtta Levrek İçin Malzemeler 4 adet orta boy levrek fileto 4 dilim limon 2 adet havuç 2 adet kuru soğan Kekik (varsa tercihen dağ kekiği 2-3 adet) Taze biberiye Yarım kırmızı kapya biber Tuz 4 adet çeri domates Tane karabiber Yağlı kağıt ve kağıdı yağlamak için zeytinyağı Kağıtta Levrek Hazırlanışı Bütün levreği ayıklayın ve yıkayın. …
Devamını oku »Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi (4-6 Kişilik) Çıtır Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler: 750 ml. süt 200 ml. krema 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet yumurta 50 gram tereyağı 250 gram tel kadayıf Çıtır Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, kremayı ve vanilyayı kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısını, buğday nişastasını ve 1 kahve fincanı sütü …
Devamını oku »Etli Domates Dolması
Etli Domates Dolması (4 Kişilik) Etli Domates Dolması İçin Malzemeler: 4 adet domates (tercihen Çanakkale ve büyük boy) 300-400 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan 1 çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates Et suyu Etli Domates Dolması …
Devamını oku »Füme Somon Salata
Füme Somon Salata (2 Kişilik) Füme Somon Salata İçin Malzemeler 140 gram karışık Akdeniz yeşilliği 60 gram füme somon 1 adet soğan 1 adet salatalık 1 adet haşlanmış pancar Taze soğan Yağ Limon Sos İçin: 60 ml. sızma zeytinyağı 10 gram toz şeker 15 gram tuz Füme Somon Salata Hazırlanışı Akdeniz yeşilliğini, yağ ve limon sos ile soslayın . …
Devamını oku »Sebzeli Biftek Sote Video
Sebzeli Biftek Sote İçin Malzemeler; 3 parça Biftek 4 adet Taze Soğan 4 diş Sarımsak 1 adet Havuç 1 adet Kırmızı Biber 3 adet Çarliston Biber 1 çorba kş Mısır Nişastası 1 çay bar Sıvıyağ 2 su bar Su Karabiber Tuz #SebzeliBiftekSote, #SebzeliSote, #BiftekSote, #SoteTarifi, #BiftekTarifi, #biftek, #sebze, #sote, #yemek, #tarif, #video, #YemekZevki, #YemekZevkiDergisi
Devamını oku »