Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemekzevki (sayfa 5)

Etiket arşivi: yemekzevki

Etna Lokum Tarifi

Etna Lokum İçin Malzemeler:  1 Tutam Dağ Kekiği 1 Tutam Biberiye 2 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Tane Karabiber 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı 1 Çay Kaşığı Okyanus Tuzu 1 Yemek Kaşığı Yağsız Süt 5 Adet Orta Büyüklükte Küp Şeklinde Doğranmış Soyulmamış Patates Cafe De Paris ( SOS) 800 Gram Kare Şeklinde Doğranmış Bonfile ( …

Devamını oku »

Abısta

Abısta (4 Kişilik)  Abısta İçin Malzemeler: 5 su bardağı su Abaza peyniri Mısır unu ( kontrollü olarak aldığı kadar ) 1 tutam tuz Abısta Hazırlanışı: Suyu tencere aktarın. Kaynayınca azar azar mısır ununu ekleyin, çok katı olmayan, hafif ele yapışacak kıvama geldiğinde ateşi kısın. Sürekli karıştıra karıştıra 15 dakika boyunca pişirin. Hafif hafif yanık kokusu gelmeye başlayınca pastamız hazır demektir. …

Devamını oku »

İFTAR SOFRALARININ BAŞTACI; KARPUZ

Karpuzun sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Bir porsiyonu 50-60 kalori olan karpuz yazın hem serinlik veriyor hem de tatlı ihtiyacını karşılıyor. Ramazan’da da iftar sofralarının baş tacı olan karpuzun alınması gereken miktarının kişinin cinsiyetine, hareketine, sağlık durumuna, boy ve kilosuna göre değiştiğini söyleyen Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Miktar kişiye göre değişir …

Devamını oku »

Panna Cotta

Panna Cotta (4 Kişilik) Panna Cotta İçin Malzemeler: 1,250 gram krema 250 ml. süt 200 gram şeker 500 gram bitter çikolata 500 gram beyaz çikolata Taze nane Panna Cotta Hazırlanışı: Krema, süt ve şekeri ocakta kaynattıktan sonra çikolataları ekleyin ve arzunuza göre iki renk halinde bardaklara doldurun. Bardakları soğumaya bırakın. Yine arzunuza göre farklı meyvelerle servis edebilirsiniz. #PannaCotta #PannaCottaTarifi #TatlıTarifleri …

Devamını oku »

Patates Topları Video

Patates Topları İçin Malzemeler; 4 adet Patates 3 yemek kş Zeytinyağ 4 yemek kş Su 3 diş Sarımsak 1/2 demet Maydanoz Karabiber Pul biber Tuz #PatatesTopları, #Patates, #Tarifler, #YemekZevki, #YemekZevkiDergisi, #Video

Devamını oku »

Mango Kompostosu

Mango Kompostosu (6 Kişilik) Mango Kompostosu İçin Malzemeler: 3 adet mango Yarım limonun suyu 8 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker 1 dal taze nane   Mango Kompostosu Hazırlanışı: Suyu ve şekeri kaynatın. Elma dilimi şeklinde doğradığınız mangoyu ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha haşlayın. Ocaktan alın, taze nane ekleyin. Soğuyunca servis yapın. #MangoKompostosu #MangoKompostosuTarifi #MangoKompostosuMalzemeler #KompostoTarifi …

Devamını oku »

Buğdaylı ve Cevizli Salata

Buğdaylı ve Cevizli Salata (2 Kişilik) Buğdaylı ve Cevizli Salata İçin Malzemeler: 1 adet küçük boy kıvırcık marul 1 küçük kase ceviz içi 1 su bardağı haşlanmış buğday Yarım kutu Akdeniz yeşillikleri 1 adet domates 1 küçük kase ufalanmış lor veya tulum peyniri Sosu İçin: 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı ayva sirkesi   Buğdaylı …

Devamını oku »

Ananas Kompostosu

Ananas Kompostosu (6 Kişilik) Ananas Kompostosu İçin Malzemeler: 6 dilim ananas 1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 5 çorba kaşığı toz şeker   Ananas Kompostosu Hazırlanışı: Suyu ve şekeri bir taşım kaynatıp ananasları ilave edin. 10 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Soğuyunca yağsız olarak tavada kavrulmuş dolmalık fıstıklarla birlikte servis …

Devamını oku »

Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye)

Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye) (4 Kişilik) Agurdıdırşısı İçin Malzemeler: 500 gram barbunya fasulye 1 adet büyük boy kuru soğan 2 yemek kaşığı acıka (olmazsa olmazı) Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz (kontrollü olarak ekleyin, çünkü acıkanın tuzu yeterli oluyor) 10 dal taze kişniş 2 dal taze sarımsak 2 adet taze soğan Agurdıdırşısı  Hazırlanışı: Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Soğanı soyup ince ince …

Devamını oku »

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu (6 Kişilik)   Çilek Kompostosu İçin Malzemeler: 500 gram taze çilek 1 dal taze nane yaprağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker   Çilek KompostosuHazırlanışı: Suyu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Enine ikiye kesilmiş çilekleri ve …

Devamını oku »