Baklalı Yaprak Sarma Malzemeler • 1 kilo salamura yaprak • 2,5 su bardağı iç bakla • 1 su bardağı yarma buğday • 1 su bardağı ince bulgur • 3 adet büyük boy soğan • 1 kilo salamura yaprak • 1 kilo koyun eti (tercihen sırt kısmı) • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet büyük boy domates • Yarım demet …
Devamını oku »Etiket arşivi: yemekzevki
Tavuk Izgaralı Sezar Salata
Tavuk Izgaralı Sezar Salata Malzemeler: 1 adet göbek marul 2 adet tavuk göğüs eti 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı rendelenmiş parmesan peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı 2 dilim tost ekmeği Sosu İçin: 2 diş sarımsak 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı hardal 3 çorba kaşığı mayonez 5-6 adet kapari çiçeği 1 çorba kaşığı ançüez balığı 3 çorba kaşığı …
Devamını oku »Yufkada Yahni
Yufkada Yahni Malzemeler • 2 adet hazır yufka • 500 gram kuşbaşı et • 1 küçük kase arpacık soğan • 1 tatlı kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 1 kase mantar • 1 dal biberiye • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 çorba kaşığı tereyağı Yufkada Yahni Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri fındık büyüklüğünde …
Devamını oku »Portakallı Tavuk
Portakallı Tavuk Malzemeler • 600 gram tavuk göğsü • 2 adet portakal • 100 gram parmak patates Sos İçin: • 2,5 bardak sıkılmış portakal suyu • 1 adet portakal kabuğu (ince rendeden geçirilmiş) • 2 bardak krema • 1 çay kaşığı özel hazırlanmış sebzeli çeşni • 1 çay kaşığı beyaz biber • Yarım çay kaşığı şeker Portakallı Tavuk Hazırlanışı Sos için; 2,5 …
Devamını oku »Sonbaharda Sağlıklı Beslenin, Yenilenin!
Sıcak yaz aylarından sonra fiziksel aktivitenin azaldığı sonbaharda metabolizmamız yavaşlamaya başlar. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, sonbaharda bağışıklık sisteminin daha çok güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Sonbaharda vücudumuzu sağlam tutmak ve mevsim hastalıklarından korunmak için beslenme düzenimizi tekrar gözden geçirmek gerekiyor” açıklamasını yaptı Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, metabolizma hızını korumak ve sağlıklı bir mevsim geçişi yapmak isteyenlere …
Devamını oku »Tavuklu ve Kaşarlı Krep
Tavuklu ve Kaşarlı Krep Malzemeler: Krep Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 tutam tuz 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı İç Malzemesi İçin: 2 parça tavuk eti 100 ml. krema 3 dal dereotu Tuz, taze çekilmiş karabiber Üzeri İçin: Dilimlenmiş kaşar peyniri …
Devamını oku »Hardal Soslu Izgara Tavuk
Hardal Soslu Izgara Tavuk Malzemeler: 4 parça tavuk göğüs eti 1 kutu krema 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Tuz, karabiber Pirinç Pilavı İçin: 1 su bardağı baldo pirinci 1,5 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Tuz Hardal Soslu Izgara Tavuk Hazırlanışı: 1 su …
Devamını oku »Fındık Kremalı Çikolata Sufle
Fındık Kremalı Çikolata Sufle Malzemeler: • 120 gram damla çikolata • 2 çorba kaşığı fındık kreması • 1 tatlı kaşığı tereyağı • 2 adet yumurta • 2 çorba kaşığı toz şeker Fındık Kremalı Çikolata Sufle Hazırlanışı: Damla çikolatayı, fındık kremasını ve tereyağını benmari usulü (kaynayan sıcak suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı içine oturtarak buhar yöntemiyle içindeki malzemeyi sıvılaştırma işlemi) eritin. …
Devamını oku »Mantarlı Balkabağı Çorbası
Mantarlı Balkabağı Çorbası Malzemeler: • 1 kilo bal kabağı • 400 gram taze mantar • 1 demet dereotu • Yarım bağ taze soğan • 1 su bardağı portakal suyu • 2 adet kırmızıbiber • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 adet limon Mantarlı Balkabağı …
Devamını oku »Kırmızı Lahanalı Patates Salatası
Kırmızı Lahanalı Patates Salatası Malzemeler • 3 adet büyük boy taze patates • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet küçük boy kırmızı lahana • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 adet dolmalık veya salçalık kırmızı biber • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 4 adet biftek • 1 çorba kaşığı mısır tanesi • 1 kase roka (tercihen küçük boy …
Devamını oku »