Kıymalı Akıtma Malzemeleri: 3 su bardağı un 3 su bardağı su 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için sıvı yağ Kıymalı karışım için: 500 gram orta yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi Kıymalı karışım için sıvı yağını ısıtıp …
Devamını oku »Etiket arşivi: yemek
Sosisli Börek Tarifi
Sosisli Börek Malzemeleri Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) Çörekotu 300 gram sosis Aldığı kadar un Sosisli Börek Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. Açtığınız yufkayı üçgen şeklinde …
Devamını oku »Sac Tava Tarifi
Sac Tava Malzemeleri: 600 gram kuzu eti 4-5 adet sivribiber 3 adet orta boy domates Tuz, pul biber, kekik, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı Sac Tava Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Sırasıyla biberleri ve …
Devamını oku »Keçi Peynirli Bruschetta Tarifi
Keçi Peynirli Bruschetta Malzemeleri: Baget ekmeği 100 gram keçi peyniri Birkaç dilim kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin Taze kekik Zeytinyağı Keçi Peynirli Bruschetta Hazırlanışı: Baget ekmeğini ince dilimler halinde kesin ve her iki tarafını ızgarada kızartın. Ekmeklerin üzerine ince kesilmiş keçi peynirini, küçük parçalar halinde doğranmış kurutulmuş domatesi, taze kekiği ve dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin. Salamender veya fırında …
Devamını oku »Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Tarifi
Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Malzemeleri 100 gram somon fileto 50 gram levrek fileto 1 demet dereotu 3 adet taze soğan 1 demet maydanoz 2 diş sarımsak 1 tutam taze kekik 1 adet kırmızı pancar 100 gram bezelye 1 adet sarı biber 1 adet yeşilbiber Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Hazırlanışı Önce balıkların …
Devamını oku »Peki Annecim Omleti Tarifi
Peki Annecim Omleti Malzemeleri: 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı labne peyniri Süslemek İçin: Dilimlenmiş salam sosis kıvırcık maydanoz siyah zeytin Peki Annecim Omleti Hazırlanışı: Yumurtaları labne peyniri ile iyice çırpın. Tereyağını tavada eritip çırpılmış yumurtaların her iki tarafını pürüzsüz bir şekilde pişirin. Servis tabağına aktarıp istediğiniz şekilde süsleyin.
Devamını oku »Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Pirinç Çorbası Malzemeleri: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Yoğurtlu Pirinç Çorbası Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın.Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. …
Devamını oku »Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi
Otlu Sandviç Ekmeği Malzemeleri: 1 paket Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı 1 paket Yuva 5 gram Instant Kuru Maya 1 su bardağı + 1 çay bardağı ılık su 1 küçük kase kavrulmuş ebegümeci veya radika 1 küçük kase rendelenmiş tulum peyniri Közlenmiş patlıcan, kabak, kırmızı salçalık ya da dolmalık biber. Otlu Sandviç Ekmeği Hazırlanışı: Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek …
Devamını oku »Simit Melemeni Tarifi
Simit Melemeni Malzemeleri: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …
Devamını oku »Bulgurlu Yaprak Sarması
Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri: İÇİNDEKİLER ÖLÇÜ GRAM Asma Yaprağı …… 150-200 Duru Pilavlık Bulgur 2 Su bardağı 300 Su 4 Su Bardağı 800 Nane 1 Yemek Kaşığı 1,5 Karabiber 1 Tatlı Kaşığı 2 Pul biber 2 Tatlı Kaşığı 4 Zeytin Yağı ½ Su Bardağı 100 Salça 2 Yemek Kaşığı 20 Tuz 2 …
Devamını oku »