Kırmızı Biberli Şakşuka için Malzemeler: 10 adet kapya biber 2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy patates Kızartmak için sıvı yağ (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. Kızgın yağın içine atın, en fazla bir dakika sonra çıkartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın. İç malzemesi için …
Devamını oku »Etiket arşivi: yemek zevki
Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek İçin Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Ispanaklı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kilo ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı (1 küçük tepsi için ) Hazırlanışı: Unu eleyin, tuzunu ekleyip harmanlayın. …
Devamını oku »Tatar Çorbası
Tatar Çorbası İçin Malzemeler: Hamuru için: 1 kilo un 1 tatlı kaşığı tuz Ilık su 1 adet yumurta Mantı iç malzemesi için: 750 gram dana kıyma (tercihen yağsız) Tuz, karabiber 1 demet kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı biber salçası Çorbası için: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı biber saçası Kuru nane 2 adet domates 1 litre et suyu 1 …
Devamını oku »Yoğurtlu Kabak Köfte
Yoğurtlu Kabak Köfte İçin Malzemeler Balkabağı Mercimek Yarma Yoğurt Sarımsak Hazırlanışı: Balkabağını küp küp doğrayıp sıcak suda haşlayın. Mercimeği de sıcak suda haşlayın. Yarmayı su ilave ederek hamur haline getirin. Yarmadan nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri sıcak suda haşlayın. Hepsini sarımsaklı yoğurda katın. Üzerine biberli sos gezdirin.
Devamını oku »Bici Bici
Bici Bici İçin Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) Sosu için: 4 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 kase frambuaz 1 kase çilek 2 damla gül suyu 1 adet doğranmış gül yaprağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü, şekeri ve damla sakızını bir tencereye aktarın. …
Devamını oku »Enginarlı Pilav Video
Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler; 3 adet Enginar 1 su bardağı Pirinç 1 adet Havuç 1 adet Soğan 1 çay bardağı Bezelye 1 çorba kş. Tereyağ 3 çorba kş. Zeytinyağ 3 su bardağı Su Dereotu Tuz
Devamını oku »Ramazan Ayının 5 Kurtarıcı Besini
Gündüzlerin uzamasıyla birlikte Ramazan ayında oruç süresince aç kalınan zamanın artması, bireyin iftarda yeme atakları yaşamasına sebep olabilir. Bunun sonucunda da, Ramazan ayı sonrasında kilo artışı yaşanabilir. Diyetisyen Emre Uzun, Ramazan’da kilo almadan nasıl beslenmemiz gerektiğini anlatırken, 5 kurtarıcı besinin sırlarını anlatıyor. Normal koşullarda bireylerin beslenme programında 3-4 öğün yer alırken, bu miktar Ramazan ayında 2 öğüne düşer; güneşin doğuşundan …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 2 adet ayva 400 gram şeker Karanfil Gıda boyası 1 adet yeşil elma (4 Kişilik) Hazırlanışı Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye …
Devamını oku »Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar İçin Malzemeler: 4 adet enginar 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates Yarım su bardağı bezelye 10 adet arpacık soğan 1 adet limon 1 adet portakal 1 çay bardağı zeytinyağı Dereotu (4 Kişilik) Hazırlanışı Küp küp doğradığınız havuçları arpacık soğanla birlikte kavurun. Havuçlar kavrulduktan sonra enginarları, içine atıp portakal ve limonu sıktıktan sonra üzerlerini geçecek …
Devamını oku »Sahurda Süt İçerek Tok Kalın
Uzmanlar, sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan dönemini en sağlıklı şekilde geçirmek için sahurda süt içilmesini öneriyor. Ramazan ayıyla birlikte sağlıklı beslenme konusuna dikkat çeken uzmanlar, oruç tutanların mutlaka sahura kalkmalarını öneriyor. Uzmanlar ayrıca, sahurun açlık süresini kısaltacağını ve içilen 1 bardak süt ile bu sürenin daha da uzatılmasının mümkün olduğunu vurguluyor. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme …
Devamını oku »