Malzemeler: Hamuru İçin: 1,5 su bardağı un Bir tutam tuz 125 gram tereyağı 4 çorba kaşığı soğuk su Kreması için: 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 çay bardağı toz şeker Bir tutam tuz 2 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı soğuk su 1 kahve fincanı sıcak su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Üzeri İçin: 1 adet büyük boy …
Devamını oku »Etiket arşivi: Tatlılar
İncir Reçelli Panna Cotta
Malzemeler: 1 tatlı kaşığı toz jelatin 1 çay bardağı süt 2 kutu krema (400 ml) 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya Hazırlanışı: Süte jelatini ilave edip karıştırın. Birkaç dakika bekletin. Tencereye kremayı, şekeri aktarın. İyice çırpıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Jelatinli sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak iyice çırpın. En son vanilyayı ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Karışım …
Devamını oku »Yeşil Jöleli Armut Tatlısı
Malzemeler: 2 adet armut Yarım limon Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 paket yeşil elma/kivi jölesi Yarım çay bardağı file badem Çubuk tarçın 1 yemek kaşığı bal Hazırlanışı Armutları soyup limonla ovun.Dar ve derin bir tencereye suyunu, toz şekerini,limon suyunu koyup kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişince soğumaya bırakın.Jöleyi paketteki tarifine göre hazırlayıp bir kadehin içine …
Devamını oku »Havuçlu ve Bademli Pasta
Malzemeler: • 4 adet yumurta • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı rendelenmiş havuç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 çay kaşığı kabartma tozu • 2,5 su bardağı un • 1 çorba kaşığı tarçın • 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: • 1 paket kremşanti • 200 gram labne peyniri • 2 çay …
Devamını oku »Çilekli Rulo Pasta
Malzemeler: Pandispanyası için: • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı un • Çeyrek su bardağı nişasta • 1 paket vanilya • 1 çay kaşığı limon suyu • Yarım çay bardağı sıcak su Muhallebisi İçin: • Yarım litre süt • 3,5 çorba kaşığı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 125 gram margarin …
Devamını oku »Laz Böreği
Malzemeler: • 16 adet hazır baklavalık yufka • Yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 1 litre süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 4 çorba kaşığı toz şeker • 5 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı nişasta • 1 paket vanilya • Bir tutam taze öğütülmüş karabiber Şerbeti İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su …
Devamını oku »Bayram Tatlıları: Laz Böreği Ve Çilekli Rulo Pasta
Özlemle hatırladığımız eski bayramlar; eski bayramlara özgü anılarımız… Üzerimizde cici bayramlıklar, kapı kapı dolanıp topladığımız harçlıklar, mendiller ve şekerlemeler, mahalleye gelen seyyar panayırlar… Kalabalık aile sofraları, çoğunu artık hiç tadamadığımız zahmetli bayram yemekleri ve nefis bayram tatlıları… Eski bayramlarda yaşadıklarımızı bugün özlemle hatırlıyoruz ama biz de elimizden geldiğince, eskiye ait güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Ben bir Laz geliniyim, eşim Ardeşenli bir …
Devamını oku »Cosmopolitan
Malzemeler: • 1 kahve fincanı yaban mersini suyu • 1 kahve fincanı üzüm suyu • 2 çorba kaşığı vişne suyu • 2 çorba kaşığı limon suyu • Dilimlenmiş limon • Birkaç adet taze üzüm Cosmopolitan Tarifi: Meyve sularını blenderde iyice karıştırın. Önceden soğutulmuş buzlu servis bardağına aktarın. Taze üzüm ve limon dilimleri ile süsleyip hemen servis yapın.
Devamını oku »Çilekli Frozen
Malzemeler: • 10 adet çilek • 2 çorba kaşığı çilek şurubu • 1 su bardağı ince buz Çilekli Frozen Tarifi: Çilekleri yıkayıp süzdükten sonra mutfak robotuna aktarın. Şurubu ve ince buz parçalarını ilave ederek iyice karıştırın. Hemen servis yapın.
Devamını oku »En Özel Çikolatalar Divan’ da…
Dünyanın en özel kakaolarıyla hazırlanan çikolatalar ve benzersiz tatlarla üretilip zarif kutularının içerisinde sunulan lokumlarla bayramın geleneksel lezzetleri Divan Pastanelerinde… Bu yıl da Divan Pastanelerinin özel lezzetleriyle, sevdiklerinize bir bayram sevinci armağan edin. Dünyadaki birinci sınıf kakao üreticilerinden tedarik edilen kakao harmanlarıyla, tamamen doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan Divan çikolataları, farklı gramajlardaki beş çeşit kutuda satışa sunuluyor.
Devamını oku »