Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tatlılar (sayfa 12)

Etiket arşivi: Tatlılar

Karaköy’ün Yeni Ritmi: WOM

Sanat, tarih ve eğlencenin çekim merkezi Karaköy’de yeni bir café semt müdavilerine ‘merhaba’ dedi. Adı ‘Word of Mouth’ etkisinin gücünden ilham alınarak konulan WOM Karaköy, sıcak ve samimi dekorasyonu, naif ve benzersiz lezzetleriyle misafirlerini şımartıyor. Wom’un menüsünde, mekanın atmosferi ile bütünleşen özel yemekler ve zengin kahve, çay çeşitleri sunuluyor. Confit Somon Linguini, Sirloin Steak, Wom Kalamar Salatası, Bonibon Burger bunlardan …

Devamını oku »

Çikolata Kaseleri

Malzemeler: • 160 gram bitter çikolata • 40 gram beyaz çikolata • 2 adet küçük boy balon • 1 büyük kase mevsim meyveleri karışımı Hazırlanışı: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hafiften soğuması için kenara alın (Eğer çikolata sıcakken balonu kaplarsanız balon patlar ). Balonları şişirin. Çikolatayı parmağınız ya da bir spatula yardımı ile balonun üzerine kâse formu alacak şekilde kaplamaya …

Devamını oku »

Hurmalı Çikolata Topları

Malzemeler 300 gram hurma 200 gram bitter çikolata 4-5 dilim kakaolu kek 1 kaşık tereyağı 1 kaşık tozşeker File fındık Renkli granül şeker Hazırlanışı Hurmanın çekirdeklerini çıkartın. 1kaşık tereyağı ve 1 kaşık toz şeker ilavesiyle robotta ezilmiş kıvama getirin. Ufalanmış kakaolu kek  ekleyip karıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hurmalı karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp önce erimiş çikolataya daha sonra …

Devamını oku »

Bademli Kahveli Puding

  Malzemeler: • 1 litre süt • 2 tatlı kaşığı granül kahve • 2 yemek kaşığı un • 2 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 su bardağı pudra şekeri • 4 yemek kaşığı margarin • File badem   Hazırlanışı: Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Un, kahve mısır nişastası ve vanilyayı bir kapta eleyin. Süte yavaş yavaş ekleyip puding …

Devamını oku »

Üzüm Pelteli Pasta

Malzemeler: Pelte İçin: • 1 küçük salkım kırmızı üzüm • 5 su bardağı üzüm suyu • 2-2.5 çorba kaşığı nişasta • 1 küçük çay bardağı toz şeker Tabanı İçin: • 3 adet yumurta • 75 gram şeker • 90 gram un • Vanilya Üstü İçin: • 1 paket labne peyniri • 1 paket likit krema • 25 gram toz jelatin …

Devamını oku »

Böğürtlenli Cheesecake

Malzemeler 300 gram böğürtlen 1 paket burçak bisküvi 60 gram tereyağı 400 gram labne peyniri Yarım su bardağı pudra şekeri 200 gram süzme yoğurt 2 yaprak jelatin Böğürtlen Sosu İçin: 1 su bardağı böğürtlen 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 tatlı kaşığı nişasta Malzemeler Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip un haline gelmiş bisküvilerle harmanlayın. Kelepçeli kabın dibine bisküvileri …

Devamını oku »

Saint Tropez Keki

  Malzemeler: Hamuru İçin: • 2 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • 1 çay bardağı süt • 2 su bardağı un • 1 tutam tuz • Yarım paket kabartma tozu • 1 çay bardağı eritilmiş tuzsuz margarin Kreması İçin: • 1 çay bardağı toz şeker • 2 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı un • 1 …

Devamını oku »

Büyük Türkiye’nin Büyük Soğuk Çayı Didi’den 2,5 litrelik soğuk çay

Çaykur,  soğuk çay markası Didi’nin limonlu, şeftalili ve bergamotlu 2,5 litrelik çeşitlerini tüketicilerin beğenisine sundu. Türkiye’nin çay alanındaki uzmanı Çaykur ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Haziran ayında ürün gamına eklediği 500 ml’lik didi’nin 2,5 litrelik olarak tüketicilerin beğenisine sundu. Çaykur için bu sene en önemli gelişmelerden birinin didi markalı soğuk çay üretimi olduğunu söyleyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Türk …

Devamını oku »

Meyveli Yulaf Ezmesi

Malzemeler: • 1 küçük kase yulaf ezmesi • 2 çay bardağı süt • 2-3 adet çilek • 4-5 dilim kurutulmuş armut elma karışımı • 2-3 adet fındık içi • 2-3 adet badem içi • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm • 1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Hazırlanışı: Sütün dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaseye aktarın. En son sütü ilave edin. 10 dakika …

Devamını oku »

Karpuz Pasta

Malzemeler: 1 adet orta boy karpuz (Tercihen çekirdeksiz) 1 paket kremşanti 1 adet şeftali (Tercihen sert) 1 adet kivi 8-10 adet çilek İnce çekilmiş Antepfıstığı içi Karpuz Pasta  Hazırlanışı: Karpuzun üst ve alt kısmını kesip kenarlarını tıraşlayın. Ortaya çıkan 7-8 cm kalınlığındaki karpuzu çember yardımı ile kesip düzgün bir yuvarlak elde edin. Şeftali ve karpuzdan parizyen kaşığı yardımı ile küçük …

Devamını oku »