Ana Sayfa » Etiket arşivi: tatlı (sayfa 6)

Etiket arşivi: tatlı

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 1 su bardağı irmik (tepeleme) 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker (4 Kişilik)  Antep fıstıklı dondurma için: 1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket) 3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş) Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde) Hazırlanışı: Üzerini süslemek ve tatlıyla …

Devamını oku »

Bici Bici

Bici Bici  İçin Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) Sosu için: 4 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 kase frambuaz 1 kase çilek 2 damla gül suyu 1 adet doğranmış gül yaprağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü, şekeri ve damla sakızını bir tencereye aktarın. …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 2 adet ayva 400 gram şeker Karanfil Gıda boyası 1 adet yeşil elma (4 Kişilik)  Hazırlanışı Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye …

Devamını oku »

Ramazan tatlınız Zeynel’den

Ramazan ayında Zeynel’de birbirinden farklı tatlı seçeneğini birarada bulabileceğiniz bir adres.  Özellikle de “Ben tam sütlü tatlı insanıyım” diyorsanız Zeynel’de seçenek bol. ‘Lezzet Sefası’ bunlardan biri. Sakızlı muhallebinin, kedi dilleri ve çikolata sosunun uyumlu bir birliktelik oluşturduğu Lezzet Sefası, bir çok Zeynel müdaviminin favori tatlısı. Mekanın özel sütlü tatlılarından biri de ‘Süt Pembe’…Özellikle de diyet yapan ve hafif bir tatlı …

Devamını oku »

Katmer Tatlısı (Kahiye)

Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya …

Devamını oku »

Sakızlı Fırın Sütlaç

Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeler; 1 litre süt 250 gram toz şeker 50 gram nişasta 1 adet şekerli vanilin 1 adet yumurta sarısı 1 adet damla sakızı 30 gram pirinç (4 Kişilik) Hazırlanışı Süt, şeker ve vanilyayı tencereye koyup kaynatın. Ayrı bir küçük tencerede pirincin üzerine su ekleyip altını yakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynayan pirinci sütün içine ilave edin. Damla …

Devamını oku »

Profiterol

Profiterol İçin Malzemeler: Profiterol hamuru için: 80 gram margarin 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması İçin: 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 6 çorba kaşığı tepeleme un 1 paket vanilya 1 paket krem şanti (toz halinde) 1 çay bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için) Sosu İçin: 100 …

Devamını oku »