Ana Sayfa » Etiket arşivi: tart

Etiket arşivi: tart

Ayvalı Tart Tarifi

Ayvalı Tart

Ayvalı Tart (4 – 6 Kişilik) Ayvalı Tart İçin Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su bardağı un Yarım su bardağı pudra şekeri 100 gram tuzsuz tereyağı, küp küp doğranmış ve soğutulmuş 2 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı kakule Bir tutam tuz Dolgu İçin: 2 adet büyük boy ayva Yarım çay bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker 1 adet …

Devamını oku »

Ballı Cevizli Tart

ballı cevizli tart

Ballı Cevizli Tart Ballı Cevizli Tart İçin Malzemeler; 2,5 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı margarin 1 adet limon kabuğu rendesi İçi için; 2 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı şeker 3 çorba kaşığı bal 1 su bardağı krema 3 çorba kaşığı vişne suyu Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı 1 …

Devamını oku »

Tart Nasıl Yapılır?

tart

Anjelik Erikli ve Bademli Tart (4 Kişilik) Anjelik Erikli ve Bademli Tart İçin Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı krema Yarım su bardağı sıvı yağ 150 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2+1/2 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç Malzeme İçin: 6-7 adet anjelik eriği 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Karamelli Çikolatalı Tart

Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi Karamelli Çikolatalı Tart İçin Malzemeler: 3 paket Oreo bisküvi 100 gram tereyağı Karamel İçin: 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı krema 1 kaşık tereyağı Üzeri İçin: 200 gram kuvertür çikolata 1 çay bardağı sıvı krema Karamelli Çikolatalı Tart Hazırlanışı: Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere katın tereyağını iyice yedirin. 18 cm tart kalıbının taban ve yanlarına iyice bastırın. Toz …

Devamını oku »

Elma Dilimli Tart

Elma Dilimli Tart Elmalı tart hamuru gibi hamurunu hazırlayıp oda ısısında yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için; 2 elmayı daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın, kalan 1 elmayı elmalı tart tarifine göre hazırlayın. Orta boy tart kalıbının içine dinlendirdiğiniz hamuru yayın. Üzerine elmalı fındıklı karışımı yayın. Üzerine ince dilimlenmiş elmaları yerleştirin. Üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Devamını oku »

Elmalı Tart

Elmalı Tart Elmalı Tart için Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 200 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç Malzemesi İçin: 3 adet orta boy elma 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi Elmalı Tart Hazırlanışı: Oda …

Devamını oku »

Erikli Tart

Erikli Tart Erikli Tart için Malzemeler: 10 adet erik 2 yemek kaşığı şeker Tarçın Tart Hamuru İçin: 300 gram un 125 gram tereyağı 125 gram pudraşekeri 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Erikli Tart Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra büyüklüğüne göre ikiye yada dörde bölün. Bir tencereye alıp, üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve bir fiske tarçın serpin. Kısık ateşte erikler yumuşayana …

Devamını oku »

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart Çilekli Kafes Tart için Malzemeler: Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede) 1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi Üzeri İçin: Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı: Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle …

Devamını oku »