Ana Sayfa » Etiket arşivi: Sağlık (sayfa 10)

Etiket arşivi: Sağlık

Ramazan Ayı İçin Bitki Çayı Tavsiyeleri

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, Ramazan dönemi yaklaşırken bitki çayı tavsiyelerinde bulunuyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, Ramazan’da iftar ve sahur yemeklerinden sonra sindirim sistemi rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı olarak, bitki çayı karışımlarını öneriyor. Bitki çayı karışımlarının sindirim sistemini rahatlatmakla birlikte vücudun sıvı ihtiyacını da karşılayacağını belirten Sezik, açıkta satılan bitkilerin alınmaması konusunda da tüketicileri …

Devamını oku »

Spago’dan 45 Dakikalık Lezzet Molası

Spago, günün yoğun temposuna sağlıklı, lezzetli ve keyifli 45 dakikalık bir mola vermek isteyenleri bekliyor. Üst üste 21 sene boyunca Oscar ödül törenlerinin resmi partilerini düzenleme başarısı gösteren, iki Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck’ın ikonik restoranı Spago, günün yoğun temposuna sağlıklı, lezzetli ve keyifli bir mola vermek isteyenler için özel bir menü hazırladı. İstanbul’un ve iş hayatının hızlı …

Devamını oku »

Hazır Aldığınız Her Yiyecek Kilonuzu Tehdit Ediyor

Uzman Diyetisyen Bahattin Arslan uyarıyor: hazır alınan her yiyecek, sağlığınızı ve kilonuzu tehdit eder. Türkiye Hastanesi doktoru Uzman Diyetisyen Bahattin Arslan, hazır alınan her yiyeceğin içinde bolca katkı maddesi, şeker ve kimyasal bulunduğuna dikkat çekerek yiyeceklerin evde, doğal malzemelerle üretilmesinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yaz ayları, hepimizin kendini daha özgür hissettiği, dışarıda daha fazla zaman geçirmek istediği ve …

Devamını oku »

Lezzetli ve Sağlıklı Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Tüketiciyi bilinçlendirerek bireylerin sağlıklı ve dengeli beslenme hakkını koruma hedefiyle yola çıkan Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu, mangal sezonu öncesinde “sağlıklı ve lezzetli” mangal yapmanın püf noktalarını açıkladı. Yaz sezonunda Türk insanının vazgeçilmezlerinden olan mangal, pişirilecek etin ya da yöntemin yanlış olması nedeniyle, sağlığı tehdit edici olabiliyor. Mangalın vazgeçilmezi protein kaynağı tavuk eti de, uygun koşullarda ve belirli püf noktalarla harmanlanarak …

Devamını oku »

Diyabete Karşı Sağlık Profesyonellerinin İşbirliği

Uluslararası Rotary’nin “Mesleki Eğitim Takımı” projesi kapsamında düzenlenen Uluslararası Diyabet Çalıştayı, altı ülkenin sağlık profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti. Gelişmekte olan ülkelerde nüfusun yüzde 5’ini etkileyen diyabet, ölüm nedenlerinde 7’nci sırada… Rotary’nin girişimleri ile Türkiye, Afganistan, Pakistan, Kenya, Tanzanya ve Avustralya’dan sağlık profesyonelleri, uygulamalardaki pratikleri paylaşarak, bu ülkelerde diyabet yayılımını azaltmak ve diyabet yönetimini geliştirmek amacıyla işbirliğine gidiyor. Uluslararası Rotary’nin “Mesleki Eğitim …

Devamını oku »

Çağın Vebası Obeziteden Kurtulmanın 5 Yolu

Dünyada ve ülkemizde obezite sayısı gittikçe artıyor. Hem sağlığı olumsuz etkiyen hem de tüm dünyaya sağlık harcamalarında büyük bir yük getiren obeziteden 5 önemli adım ile kurtulunuz. 22 Mayıs Dünya Obezite Günü verilerine göre 2008 yılında obez kişi sayısı 400 milyonken 2015’te 700 milyona, fazla kilolu sayısı 1.4 milyarken 2.3 milyara kadar çıktı. Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de 12 yıl içinde obezite …

Devamını oku »

Hastalıklarla Savaşan Besinler

Her yıl 7-13 Nisan tarihleri arası Sağlık Haftası olarak kutlanıyor. İnsanın en kıymetli serveti sağlığıdır. Sağlıklı bir yaşama sahip olmanın ve bu serveti korumanın yolu ise sağlıklı beslenmekten geçiyor. Liv Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Okucu besinlerin kolesterol, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, depresyon ve cinsel sağlık açısından yararlarını, araştırmalarla anlattı. Uzm. Dr. Metin Okucu hangi besinlerin hangi hastalıklar için …

Devamını oku »

‘ÖĞLE YEMEĞİ’ DEYİP GEÇMEYİN!

Yoğun iş hayatı, yetişmesi gereken işler ve toplantılar derken, birçoğumuz öğle yemeğini ayaküstü geçiştiriyor ve atlıyoruz.Fakat öğle yemeği, günlük beslenme düzenimizin mihenk taşı. Gün boyunca sergilediğimiz fiziksel ve mental performansı birebir etkiliyor. Ayrıca öğle yemeğini yetersiz ve bilinçsiz tüketmek, gün sonunda halsiz kalmamıza, öğleden sonra stres düzeyimizin artmasına ve uzun dönemde kilo almamıza yol açabilecek önemli bir sorun… Amerika’da yapılan bir …

Devamını oku »

Aynı denizin çevresinde toplanmış ülkelerin ortak mutfağı…

Akdeniz çanağı, dünyanın tarihsel, kültürel ve sosyal açıdan belki de en özel bölgesidir. Mutfak kültürü de bölgeye özeldir. Başta ürünleri, sonra yemekleri, pişirme yöntemleri bazen benzer, bazen değişik ama her zaman Akdeniz kokuludur. Son yıllarda öne çıkan bir teori, toplumlarda yemek kültürünü etkileyen en önemli unsurun coğrafya olduğunu söylüyor. Açıklaması çok kolay. İnsanlar yiyeceklerini yaşadıkları toprakların iklimine, florasına orada yetişen …

Devamını oku »

Sofraların Şıklığı Detaylarda Saklı

Özenle hazırladığımız sofraların tamamlayıcı unsuru çatal-kaşık-bıçak seti Emsan şıklığı ve kalitesiyle fark oluşturuyor. Florya çatal-kaşık-bıçak seti zarif, sade ve şık tasarımıyla sofralarınıza kalite ve mutluluk katıyor. Kalabalık aile yemeklerinin ve sevdiklerinizle paylaşılan sofraların yeri ayrıdır. Sofralar hazırladığımız yemeklerin lezzeti ve sunumuyla birlikte çatal-kaşık-bıçak setiyle de en güzel şekilde tamamlanıyor. Emsan, sofralarında en az yemeğin lezzeti kadar onlara eşlik eden sofra …

Devamını oku »