Tarif: Muhammet Doğan / Lokma İstanbul Mutfak Koordinatörü Tek Kişilik Malzemeler: 100 gram nohut 2 gram karbonat 500 gram su 6 gram maydanoz 15 gram pırasa 13 gram taze soğan 2 gram kişniş 30 gram kuru soğan 2 gram sarımsak 1 gram kimyon 5 gram tuz Hazırlanışı: Islatılmış nohutu kıyma makinesinde öncelikli olarak çektirin. Ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın …
Devamını oku »Etiket arşivi: meze
Ekşimik (Çökelek)
Ekşimik (Çökelek) Malzemeler: 1 kilo ekşimiş yoğurt 1 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu Bir tutam tuz İnce bir tülbent Hazırlanışı: Yoğurdu bir tencereye alın, üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın. Derin bir kabın …
Devamını oku »Zerdeçallı Çerkez Tavuğu
Zerdeçallı Çerkez Tavuğu (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler: 500 gram tavuk göğüs eti 1 adet soğan 1 adet havuç 2 diş karanfil 4-5 dal maydanoz Tarator Sos İçin: 4 dilim bayat ekmek içi 3 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Sucuklu Humus
Sucuklu Humus (4 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 35 Dakika Malzemeler: 1,5 bardak nohut Yarım bardak tahin Yarım bardak zeytinyağı Yarım halka sucuk 4-5 diş sarımsak 3 çay kaşığı kırmızı biber 3 adet limon Sucukları pişirmek için 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Sucuklu Humus Hazırlanışı Nohudu ayıklayıp akşamdan ıslatın. İyice haşlayıp ve kabuklarını alın. Nohudu ister robottan çekin ister havanda dövün. …
Devamını oku »Mavi Haşhaşlı Panço
Mavi Haşhaşlı Panço (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 20 Dakika Malzemeler: 1 adet patates 1 adet havuç 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak Tuz Kızartma yapmak için sıvı yağ Mavi Haşhaşlı Panço Hazırlanışı: İlk olarak patates ve havucu yıkayıp soyun. Soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. …
Devamını oku »Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma
Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma (4 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 15 Dakika Malzemeler: 1 kase kuru domates ( 100 gram ) 1 kase ceviz içi ( 100 gram) Yarım su bardağı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz, karabiber Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma Hazırlanışı Kuru domatesleri akan suyun altında güzelce …
Devamını oku »Beyaz Peynirli Haydari Tarifi
Beyaz Peynirli Haydari (4 – 6 Kişilik) Hazırlanma Süresi : 10 Dakika Malzemeler : 500 gram süzme yoğurt 200 gram tam yağlı beyaz peynir 3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı Tuz, kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri İçin : Çeri domates Taze soğan Beyaz Peynirli Haydari Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, …
Devamını oku »Girit Mezesi
Girit Mezesi Tarifi Girit Mezesi İçin Malzemeler: Çeyrek kalıp Ezine beyaz peyniri 2 diş sarımsak 1 tutam kırmızı toz biber 8 – 10 adet kurutulmuş domates 1 çay bardağı ceviz içi 1 çorba kaşığı Antepfıstığı içi 1 tutam taze kekik 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı koruk ekşisi Zeytinyağı, tuz, karabiber Girit Mezesi Hazırlanışı: Kuru domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletin. Kurutup ince kıyım …
Devamını oku »Haydari Video
Kolaylıkla Yapabileceğiniz Haydari Tarifi İçin Malzemeler; 4 çorba kş. Süzme Yoğurt 1/2 demet Dereotu 3 diş Sarımsak 1/2 çay bar. Zeytinyağ Tuz
Devamını oku »