Ana Sayfa » Etiket arşivi: mandalina

Etiket arşivi: mandalina

Mandalinalı Kek

Mandalinalı Kek Mandalinalı Kek için Malzemeler: 3 adet yumurta 3/4 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu 2 çorba kaşığı yoğurt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri İçin: 3 adet mandalina Mandalinalı Kek Hazırlanışı: Yumurtaları toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın. Zeytinyağını, mandalina suyunu ve yoğurdu ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kabartma tozunu …

Devamını oku »

Mandalinalı Pasta

Mandalinalı Pasta Mandalinalı Pasta için Malzemeler: 6 adet yumurta 250 gram toz şeker 250 gram elenmiş un 2 paket hamur kabartma tozu 2 paket vanilya 3 – 4 adet mandalina (tercihen tatlı) 1 avuç file badem İç Malzemesi İçin: 2 paket toz kremşanti 1 çay bardağı mandalina suyu 400 gram labne peyniri Mandalinalı Pasta Hazırlanışı: İç malzemesi için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Mandalinalı Puding

Mandalinalı Puding Mandalinalı Puding için Malzemeler: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 1 su bardağı mandalina püresi 1 paket kakaolu petibör bisküvi Mandalinalı Puding Hazırlanışı: Mandalina püresi …

Devamını oku »

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti için Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 adet limonun suyu 1 adet mandalinanın suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: 1 kilo taze patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 tutam kırmızı toz biber Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Hazırlanışı: Garnitürü için; …

Devamını oku »

Mandalina Şurubu

Mandalina Şurubu Mandalina Şurubu için Malzemeler: 3 kilo mandalina 2 adet portakal 2,5 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Mandalina Şurubu Hazırlanışı: Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte, yarım saat kaynatın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın. Ocaktan alın. Oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını iyice kapatın. Servis için; Damak tadınıza göre soğuk …

Devamını oku »