Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer (2 Kişilik) Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer İçin Malzemeler: 2 adet hazır baklava yufkası 100 gram kaymak 1 yemek kaşığı irmik 50 gram Antep fıstığı 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer Hazırlanışı: Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresine alın. Yoğun …
Devamını oku »Etiket arşivi: katmer
Katmer Tarifi
Çökertme Tarifi 200 gram yağsız biftek 3 adet patates 2 diş sarımsak 5 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı margarin Tuz Kırmızıbiber Karabiber Katmer İçin Malzemeler: 1 adet yufka 1 çay bardağı şeker 4 çorba kaşığı Antep fıstığı 3 çorba kaşığı tereyağ 100 gram kaymak
Devamını oku »Ispanaklı Katmer
Ispanaklı Katmer Ispanaklı Katmer için Malzemeler: 4-5 adet yufka Yarım kilo ıspanak 100 gram lor peyniri 1 adet soğan Karabiber Tuz Sıvı yağ Tereyağı Ispanaklı Katmer Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp kıyarcasına doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı, ıspanağı soteleyin. Tuz, karabiber katın. Lor peyniri ilave edip ıspanaklı içi soğutun. 1 adet yufkayı tezgaha açın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Fırça ile yufkayı yağlayın. Ispanaklı …
Devamını oku »Katmer Tatlısı (Kahiye)
Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu (6 Kişilik) Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya …
Devamını oku »Kolay Katmer
Malzemeler: 1 adet hazır yufka veya baklava hamuru 100 gram kaymak 1 su bardağı Antep fıstığı içi 30 gram tereyağı Kolay Katmer Hazırlanışı Hazır yufkayı tezgahın üzerine yayın. Spatula yardımı ile üzerine kaymaktan sürün. Toz halindeki fıstık içini de serpin. Zarf şeklinde sarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar …
Devamını oku »