Ana Sayfa » Etiket arşivi: Et Yemekleri (sayfa 42)

Etiket arşivi: Et Yemekleri

Borani

Malzemesi • 500 gram parça et • 500 gram yoğurt • 250 gram kara et • 2 kilo pencer (pazı) • 1 su bardağı nohut • 1 su bardağı lolaz (börülce) • 3 diş sarımsak • 3 su bardağı bulgur • 3 yemek kaşığı sade yağ • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı tarçın • 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Sarımsaklı Sebze Kavurma

Malzemeler • 5-6 dal taze fasulye • 2 adet kabak • 1 adet patlıcan • 2-3 adet salçalık kırmızıbiber • 3 adet dolmalık yeşilbiber • 5-6 diş sarımsak • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 dal taze biberiye • 1 tatlı kaşığı hardal Sarımsaklı Sebze Kavurma Tarifi: Patlıcanı dilimleyip 1 tatlı kaşığı tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kağıt …

Devamını oku »

Helatiye

Malzemeler: Muhallebisi İçin: • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı su • 1 su bardağı pudra şeker • 20 gram damla sakızı • 2 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorba kaşığı un Süslemek İçin: • 2 çorba kaşığı badem • 2 çorba kaşığı Antepfıstığı • 1 kase karışık meyve (ananas, nar taneleri, şeftali) • Taze nane yaprakları …

Devamını oku »

Julyen Kebap

Malzemeler 2 dilim biftek 1 adet havuç 5-6 adet yeşil fasulye 1 adet soğan Sos için: 1 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı süt Yeteri kadar karabiber Julyen Kebap Tarifi: Soğanı doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine biftekleri julyen doğrayıp ilave edin. Havuç ve fasulyeleri de ekleyip, 1 çay bardağı suda pişirin. Sos için; Mayonez, hardal, süt …

Devamını oku »

Domates Soslu Kuzu Tandır

Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 …

Devamını oku »

Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler: • 10 adet taze kuşkonmaz • 30 gram margarin • 2 yemek kaşığı un • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 4 su bardağı su • 1 adet sebze bulyon Kuşkonmaz Çorbası Tarifi: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzüp sütle birlikte blenderde ezin. Margarini eritip unu kavurun. Azar azar kaynar su ilave ederek …

Devamını oku »

Akdeniz Usulü Pirinç Salatası

Malzemeler: • 1,5 su bardağı Amerikan pirinci • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı • 1 diş sarımsak (doğranmış) • 1 çay kaşığı taze kekik (doğranmış) • Taze çekilmiş karabiber • Kırmızı toz biber • Birkaç yaprak ıspanak • 1 adet doğranmış kırmızı biber • 1 adet doğranmış salatalık • 2 dal taze soğan • …

Devamını oku »

Fajita

Malzemeler: • 250 gram bonfile • 1 adet yeşil biber • 1 adet dolmalık sarı biber • Yarım soğan • Worchestershire sos • 1 çay kaşığı karabiber     Fajita Tarifi: Izgaraya attığınız bonfileyi orta derecede pişirin. Yeşil, sarı biberleri soğanla bir tavada soteleyin. Bir yemek kaşığı kadar Worchestershire sos ekleyin. Karabiberi serpiştirin. Karıştırıp altını kısın. Pişen bonfileleri jülyen kesin. …

Devamını oku »

Ciğer Taplaması

Malzemesi: 1 adet koyun ciğeri 4 su bardağı ince bulgur 1 çorba kaşığı kuru reyhan Yeteri kadar tuz, karabiber 4 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Ciğer Taplaması Tarifi: Ciğeri kıyma makinesinden çekin. İçine bulguru, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip köfte hamuru şekline sokun. İyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekil verin. 1 …

Devamını oku »

Vücudun kaybettiği enerjiyi Selva Buğday Ruşeymi ile geri kazanın

Sıcak yaz günlerine denk gelen uzun oruç süresi boyunca kaybedilen enerji kişide halsizlik ve yorgunluk oluşturuyor. Sahurdan iftara kadar geçen sürede susuz ve besinsiz kalan vücudu dinç tutabilmek için Ruşeym çok önemli bir yardımcı. Sektörünün en geniş ürün gamına sahip markası olan Selva Gıda’nın ‘Sağlıklı Yaşam Ürünleri’ kategorisindeki yeni ürünü Buğday Ruşeymi, raflardaki yerini aldı. Buğday tanesinin canlı kısmını oluşturan …

Devamını oku »