Ana Sayfa » Etiket arşivi: Et Yemekleri (sayfa 14)

Etiket arşivi: Et Yemekleri

Vestel,  V- Brunch Retro Serisi Ürünleri İle Mutfaklara Nostalji Taşıyor

Vestel, V-Brunch Retro Serisi ürünlerinin albenisi ile mutfak şıklığını farklı bir boyuta taşıyor. Vestel’in V-Brunch Retro Serisi su ısıtıcısı ve ekmek kızartma makinesinde zarafetle teknolojiyi bir araya geliyor. V-Brunch Retro Serisi ürünler, vintage tutkunlarının mutfaklarını nostaljik bir şekilde dekore etmelerini sağlıyor. Vestel, V-Brunch Retro Serisine eklediği krem rengi su ısıtıcısı ile tüketicilerinin mutfak dekorasyonlarına uygun küçük ev aletlerine sahip olmalarını …

Devamını oku »

Ispanaklı Pidenin Limonatayla Dansı

Fatih Karadeniz Pidecisi, sıcak yaz günlerinde hem serinlemek hem de farklı bir tat denemek isteyenler için değişik bir alternatif sunuyor. Osmanlı’nın meşhur saray limonatası ve sebze severler için özel olarak hazırladığı ıspanaklı pidesiyle,  müdavimlerini unutamayacakları bir lezzet deneyimine davet ediyor. Karadeniz’in muhteşem kaymağı, sütü ve peyniri ile buluşan taze ıspanaklı pideler, Fatih Karadeniz Pidecisi’nin tarihi fırınında odun ateşinde pişiriliyor. Taş …

Devamını oku »

Hatay “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”ne hazırlanıyor

Uluslararası Basın Temsilcileri 3-6 Eylül’de yapılacak olan “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğinin tanıtımı için Hatay’da misafir edildiler. Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda, Hatay İl Yenilik Platformu projesi kapsamında yürütülen “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğine, Fransa’dan İtalya’ya, Lübnan’dan Fas’a, Bosna-Hersek’ten Monaco’ya birçok Akdeniz ülkesine çağrı yapıldı. Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra mutfak kültürünü ve 3-6 …

Devamını oku »

Bayramda Diyet Depresyona Neden Olmasın

Ramazan Bayramı geldi. Ramazan’ın bereketli sofraları yerini ziyafete dönüşen tatlının baş tacı edildiği sofralara bıraktı. Peki ya evde diyet yapan varsa ve onun kesinlikle diyetini bozmaması gerekiyorsa. Diyet zorunluluğu olanların bayram psikolojisini ve bu konuda ailelere düşen görevleri Hisar Intercontinental Hospital Psikoloğu Gülşah Yahşi ile konuştuk. Günlük hayatta diyeti nedeniyle zorluklarla karşılaşan kişinin, bayram günlerinde daha da zorlandığını dile getiren …

Devamını oku »

Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi’nden Geleneksel Demirhindi Şerbeti  

Osmanlı’dan günümüze kadar gelen şerbet kültürü, Ramazan ayı boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Özel tarife sadık kalınarak hazırlanan Demirhindi Şerbeti, sıcak Ramazan günlerinde serinlemek isteyenler için farklı bir alternatif olarak sunuluyor. Demir Hindi bitkisinin meyve özleriyle yapılan geleneksel Demirhindi Şerbeti’nde; taze elma ve armut kabuklarının yanı sıra kivi ve portakal yer alıyor. Ekşi tadını hafifletmek için tarçın, şeker …

Devamını oku »

Philips Airfryer İle Yüzde 80 Daha Az Yağla Hafif Yaz Yemekleri

Çok az yağ ile ya da hiç yağ kullanmadan lezzetli yemekler pişirebileceğiniz Philips Airfryer, yaz mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Philips Airfryer ile kızartarak, ızgara yaparak ve pişirerek fazla yağ içerdiği için uzak durduğunuz yemekleri keyifle yeme zevkine ulaşabilirsiniz. Köfteden patates kızartmasına, börekten kumpire, balıktan güvece, ayva tatlısından brownieye kadar pek çok lezzeti farklı şekillerde hazırlama imkanı sunan Philips Airfryer, patentli RapidAir …

Devamını oku »

İftar Sonrası Çay Keyfi Doğadan Gizli Bahçe  

Doğu Karadeniz’in en taze üst çay yapraklarından üretilen Doğadan Gizli Bahçe ile çay keyfiniz Ramazanda da devam ediyor. Doğadan Gizli Bahçe, iftar sonrası çay keyfinize keyif katıyor. Doğadan Gizli Bahçe, Doğu Karadeniz’in seçilmiş bahçelerinden özenle toplanan en taze  üst çay yapraklarından elde edilen kıvrılmış çay yaprakları çayın lezzet, dem ve kokusunun ortaya çıkmasını sağlıyor. Size de iftar sonrası çayınızı yudumlamak …

Devamını oku »

Dana Gulaş

Malzemeler: – 1 kilo dana sokum et – 1 çorba kaşığı sıvı yağ – 1 çorba kaşığı margarin – 200 gram arpacık soğan – 2 diş sarımsak – 1 adet kereviz – 1 adet kapya biber – 1 adet sarı biber – 1 adet kereviz – 2 adet havuç – 2 çorba kaşığı salça (tepeleme) – 1 su bardağı su …

Devamını oku »

Koska Tahin Pekmez İle Sahur Sofralarınızı Tatlandırın

Yüzyılın geleneksel tadı Koska’nın vitamin deposu tahin-pekmez karışımı ramazan boyunca sofralarınızı tatlandırıyor. Beynin tek enerji kaynağı şekeri doğal yollardan almanızı sağlayan pekmez ile kalsiyum açısından oldukça zengin olan tahin ramazan boyunca 7’de 70’e herkesin tek enerji kaynağı. Koska’nın geleneksel yapısını koruyarak modern ve yenilikçi yaklaşımıyla sunduğu tahin-pekmez karışımı Ramazan’da sahur sofralarınızın vazgeçilmezi oluyor. Gün içinde yaklaşık 16 saati bulan açlık …

Devamını oku »

Sağlık ve Lezzette Yeni Boyut; Hisar Neptün Tencere Seti

Yeniliklerin öncüsü Hisar’ın Thermal Transtech Teknolojisi ile ürettiği indüksiyon tabanlı Neptün Tencere Seti, mutfakların vazgeçilmezi oluyor. Hisar Neptün Tencere Seti, ısıyı eşit olarak dağıtan özel tabanı ile sağlıklı ve besin değeri kaybolmayan yemekler yapılmasına imkan verirken, zamandan da tasarruf ettiriyor. İndüksiyon ocaklarda da kullanılabilen Neptün Tencere Seti, paslanmaz çelik gövdesiyle uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor. Cam kapak ve Trend renklerde …

Devamını oku »