Malzemeler: • 500 gram tavuk kemiği • 1 adet havuç • 1 adet soğan • 5 diş sarımsak • 3 dal maydanoz • 1 dal kereviz sapı • 1 adet sakız kabağı • 1 adet çubuk tarçın • 1 litre su • 300 gram haşlanmış yeşil mercimek • 150 gram pazı • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 50 gram süzme …
Devamını oku »Etiket arşivi: Çorbalar
Portakallı ve Zencefilli Mercimek Çorbası
(4 Kişilik) Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ karışımı 1 adet portakal 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı taze ince rendelenmiş zencefil Hazırlanışı İnce rendelenmiş soğanı, tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavurun.Daha sonra kırmızı mercimek ilave edin.Biraz karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyin.Karıştırılmaya devam edin.Ardından portakal kabuğu rendesi, …
Devamını oku »Emsan ’dan Bayramlıklar…
Birbirinden şık tasarımlarıyla sofra kültürünü sanata dönüştüren Emsan; bayram sofralarınızı da şenlendiriyor. Emsan Stream yemek takımı ve Surf çatal-kaşık-bıçak takımı sadelik ve şıklığı bir arada sunan dizaynıyla kalabalık bayram sofralarınıza asalet katıyor. Emsan’ın özel olarak tasarlanmış ürünü Stream yemek takımı; yuvarlak kesimi, ekstra beyazlığı ve üzerindeki ince altın ve siyah çizgi detaylarıyla göz kamaştırıyor.
Devamını oku »Bayram Sofralarına Hisar İmzası…
Hisar, bayram coşkusunu sofralara taşıyor. Bayram telaşınızda size sağlıklı ve kısa sürede yemek pişirme fırsatı veren sağlıklı pişirme setlerinden, sofranızı eşsiz gösterecek porselen takımlarına, yemek sonrasında sevdiklerinize çay keyfi yaşatacağınız çaydanlık setlerine kadar pek çok ürünle bu bayram da Hisar mutfağınızda ve sofranızda.
Devamını oku »Ramazan’a Özel Yöresel Tatlar…
Knorr, iftar sofralarını yöresel tatlarla donatmaya devam ediyor. Üstelik bu yıl Knorr, Knorr şeflerinin özenle harmanladığı çorbalarına Para Para ve Bostan çorbasını da ekliyor. Anneannelerimizin hazırladıkları yumurtalı kesmeyi, yani yöresel adıyla Para Para’yı, Knorr Şefleri sizler için yüzde 100 dana etli köfte, nohut, domates ve zengin baharatlarla harmanladı. Knorr’un diğer yeni yöresel çorbası olan Bostan çorbası ise yaza denk gelen Ramazan ayında zengin içeriği ile …
Devamını oku »Ispanaklı Soğuk Çorba
Malzemeler: • 500 gram yoğurt • Yarım demet ıspanak • Yarım su bardağı aşurelik buğday • Yarım su bardağı barbunya • Yarım demet taze nane • 1 çay kaşığı pul biber • 6-8 su bardağı soğuk su • Tuz Ispanaklı Soğuk Çorba Tarifi; Aşurelik buğdayı haşlayın. Ispanağı yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayın. Ispanağı haşlanan buğdaya ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynatın. …
Devamını oku »Yayla Çorbası
Malzemeler • 1 çay bardağı pirinç • 4-4,5 su bardağı su • 1 adet yumurta • 2 su bardağı yoğurt • 2 yemek kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • Tuz • 10-12 adet taze bakla • 1 tatlı kaşığı un • 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yayla Çorbası Tarifi; Taze baklaların kılçıklarını temizleyip küçük küçük doğrayın. 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Çahala (Karalahana Çorbası)
Malzemeler: • 1 su bardağı barbunya • 1 çorba kaşığı iç yağı • 30 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ • 2 demet karalahana • 3 çorba kaşığı mısır unu • Acı kırmızı biber Çahala (Karalahana Çorbası) Tarifi: Barbunyaları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi günü birkaç kez yıkayıp tencereye aktarın. 3 litre suyu ekleyin. Fasulyeleri bu suda haşlayın. …
Devamını oku »Mercimekli Enginar Çorbası
Malzemeler: Yarım soğan 1 diş sarımsak Yarım havuç 3 adet enginar 2 yemek kaşığı yeşil mercimek Yarım kereviz Yarım kırmızı dolmalık biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı et bulyon 1 çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt …
Devamını oku »Tavuklu Sebze Çorbası
Malzemesi 250 gram tavuk göğsü (küp doğranmış) 1 adet büyük boy kuru soğan (küp doğranmış) 1 adet orta boy kereviz (küp doğranmış) 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış) 1 adet orta boy kabak (küp doğranmış) 1 adet orta boy kırmızı pancar (küp doğranmış) 1 adet orta boy pırasa (küp doğranmış) 1 adet orta boy patates (küp doğranmış) 2 diş …
Devamını oku »