Malzemeler: 4-5 adet olgun domates 5 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme) 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 3,5 lt su 1 tatlı kaşığı karabiber (Tercihen tane karabiber) 1 tatlı kaşığı krema Hazırlanışı: Sıvı yağın yarısını tencerede ısıtıp kısık ateşte salçayı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve tane karabiberleri ekleyin. Domatesler iyice eriyinceye kadar kavurmaya devam …
Devamını oku »Etiket arşivi: Çorbalar
Etli Dovğa
Malzemeler 500 gram kase yoğurt 2 adet yumurta 1-2 yemek kaşığı un 1 küçük çay bardağı pirinç, 200 gram kuzu kıyma 1 adet orta boy soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım demet dereotu Yarım demet yeşil soğan 1 demet taze nane Tuz, karabiber Hazırlanışı Kıyma için; Öncelikle kuru soğanları çok ince şekilde rendeleyin. Daha sonra üzerine kıyma, yeterli miktarda …
Devamını oku »Yeşil Mercimekli Kesme Çorbası
Malzemeler: 1 avuç kesme makarna 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 kahve fincanı yarma mısır 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 litre et suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Yeşil mercimeği ve yarma mısırı 1 saat kadar suda bekletin. Tereyağını eritip çok ince kıyılmış soğanı kavurun. Soğan yumuşayınca salçaları ekleyin. …
Devamını oku »Sebze Çorbası
Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 adet sarımsak 1 adet havuç 1 adet çalıfasulye 1 adet kereviz kökü 1 adet patates 1 adet kabak 1 adet kereviz sapı 1 adet pırasa 1 adet ıspanak 1 adet zeytinyağı 1 tutam çekilmiş karabiber 1 tutam tuz Sebze suyu Hazırlanışı Zeytinyağında soğan ve sarımsağı altın rengi alana kadar kavurun. Üzerine havucu ekleyin. Bu …
Devamını oku »Ezme Yoğurt Çorbası
Malzemeler: 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 2-3 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) 2 kâse yoğurt 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz, kırmızı pul biber Tandır ekmeği (Arapgir ilçesi için) Hazırlanışı: Geniş bir kapta yumurtaları çırpın, yoğurdu ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğun bir kıvam elde ettiyseniz birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. Tereyağını eritin ve un ile …
Devamını oku »Erzincan Kesme Çorbası
Malzemeler Yarım kilo yoğurt 200 gram (1 su bardağı) kuru kesme erişte 2 litre et suyu 100 gr (1 çay bardağı) un 1 adet yumurta 20 gram tuz 15 gram kuru nane 15 gram pul biber 100 gram tereyağı Köfte İçin: 200 gram dana kıyma 1 adet yumurta Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi Hazırlanışı Köfte harcını karıştırıp …
Devamını oku »Ezogelin Çorbası
Malzemeler: 1 kahve fincanı pirinç 1 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı bulgur (tercihen pilavlık) 5 su bardağı tavuk veya et suyu 1 çorba kaşığı salça 1,5 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un Tuz, kuru nane, kırmızı toz biber, pul biber 1 çorba kaşığı nar ekşisi Üzeri için: Lor peyniri 1-2 yaprak yarı kurutulmuş domates 1 dal taze …
Devamını oku »Brokoli Çorbası
Malzemeler 500 gram brokoli 1 litre et suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet patates 2-3 yemek kaşığı un 2 kaşık tereyağı 1 çay bardağı likit krema Tuz, karabiber, kırmızı toz biber Hazırlanışı Brokoliyi ince ince kıyın. Patatesi küp küp doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsağı kavurun. Brokoli ve patatesi ilave …
Devamını oku »Fransız Soğan Çorbası
Malzemeler 600 gram kuru soğan 10 gram sarımsak 60 ml. balsamik sirke 3 gram karabiber Tuz 2 litre kemik suyu Köy ekmeği Gravyer peyniri Hazırlanışı Soğanları piyazlık doğrayın, zeytinyağında ve çok düşük ısıda yaklaşık 40 dakika soteleyin. Balsamik sirkeyi çektirin ve kemik suyunu ekleyip 40 dakika süreyle kaynatın. Çorbayı ısıya dayanıklı kâselere alın. Köy ekmeği üzerine gravyer peyniri rendesi koyup …
Devamını oku »Mercimek Çorbası
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı sarı mercimek 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Et suyu Hazırlanışı: Havucu ve patatesi soyup rendeleyin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve sıvıyağda karamelize olana dek kavurun. …
Devamını oku »