Ana Sayfa » Etiket arşivi: Basit Yemekler (sayfa 45)

Etiket arşivi: Basit Yemekler

MSA Yayınları’nın Yemek Kültürü Terimleri Sözlüğü, Gourmand Cookbook Awards’da finalde

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) koordinatörlüğünde, MSA Yayınları tarafından hazırlanan “1939’dan Günümüze Yazılı Kaynaklarda Yemek Kültürü Terimleri Sözlüğü”, 187 ülkeden yemek kitaplarının yarıştığı Gourmand Cookbook Awards’da “En İyi Yemek Kültürü Kitabı” kategorisinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Ödüller, 19-21 Mayıs 2014 tarihlerinde Çin’in Pekin kentinde düzenlenecek Yemek Kitabı Fuarı kapsamında düzenlenecek olan ödül töreni ile sahiplerini bulacak. 1939’dan Günümüze Yazılı Kaynaklarda …

Devamını oku »

Gripten Korunmak İçin Portakal Suyu İçin

Kış aylarında, soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında belirgin bir artış görülüyor. Uzmanlar hastalıktan korunmak için içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor. Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerde üst solunum yolu hastalıklarında önemli bir artış gözleniyor. Uzmanlar, soğuk kış günlerinde vücudun direncini artırmak için içeriğinde bol miktarda vitamin olan meyve sularının tüketilmesini …

Devamını oku »

Seyidoğlu’ndan Soğuk Kış Günlerine Özel Ballı Tahin

Geleneksel tatların 60 yıllık üreticisi Seyidoğlu, yeni ürünü Ballı Tahin ile raflardaki yerini aldı. Soğuk kış aylarında vücut direncini yüksek tutmak isteyenlerin vazgeçemediği bal ve tahini bir araya getiren Seyidoğlu, yeni ürününü yüzde 100 bal ve tahinden üretti. Uzun bir Ar-Ge çalışmasının ardından kış aylarında tüketimi çok yüksek olan bal ve tahini bir araya getirip güzel bir lezzet yakaladıklarını ifade …

Devamını oku »

Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin: “Tarımda dönüşümün anahtarı kooperatifçiliktir”

Önümüzdeki 10 yılda tarım alanında Türkiye’yi çok önemli ve zorunlu yapısal değişiklikler beklediğini belirten Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, “Küçük çiftçiyi mağdur etmeyecek, kendine yeterli, sürdürülebilir bir büyümeyi sağlayacak tek model kooperatifçiliği geliştirmektir” dedi. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de kooperatifçiliğin hala yeterince gelişemediğini belirterek “Kooperatifler …

Devamını oku »

‘Yağlı Pişirme Kâğıdı’nda Domuz Yağı Olmadığı Kanıtlandı!

Yemeklerin tam lezzetinde ve sağlıklı bir şekilde pişmesi için tercih edilen Yağlı Pişirme Kağıdı yıllardır mutfakların vazgeçilmez bir parçası. Bu ürün sayesinde yiyecekler tepsiye yapışmıyor, aşırı yağlı ya da aşırı kuru olması önlenerek her kısmının eşit derecede pişmesi sağlanıyor. Ancak yağlı pişirme kağıtları hakkında herhangi bir dayanağa ve bilgiye bağlı olmadan yapılan açıklamalar, tüketicide bu üründe trans yağ veya domuz …

Devamını oku »

Helix Cheese markası Fransa’da tescillendi

  Muratbey, Dünya’da ve Türkiye’de hem lezzeti hem şekliyle bir ilk olan Burgu Peynirini Helix Cheese markasıyla peynir ülkesi Fransa’da tescilledi. Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, yurtiçi pazarda olduğu kadar yurtdışı pazarda da giderek güçlendiklerini kaydetti. Muratbey’in Helix Cheese markası Fransa’da Institut National De La Propriete Industrielle(INPI) tarafından 14 Kasım 2013 tarihinden itibaren tescillenerek, marka koruma altına alındı. …

Devamını oku »

Selva Makarna’ya ‘Üstün Lezzet Ödülü’

İttifak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Selva Makarna, merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi)’nün düzenlediği, mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içecekleri test ettiği “Üstün Lezzet Ödülü’ne” layık görüldü. Ünlü şeflerden en yüksek not olan 3 yıldız alan Selva Makarna’nın, tüketicilerine en kaliteli ürünü en iyi lezzette sunduğu tescillenmiş oldu. Alanında uzman profesyoneller tarafından detaylı tadım testlerinden geçirildikten …

Devamını oku »

5 kıtadan 315 Danone çalışanı İstanbul’daki Danone Campus’te buluştu

Tüm dünyadan Danone çalışanları Danone Campus etkinliği kapsamında dünyanın farklı ülkelerinde her yıl 2-3 kez bir araya gelerek eğitim alıyor ve farklı kültürleri tanıyarak yeni deneyimler ediniyor. Mobil üniversite konseptinde 12 yıldır düzenlenen Danone Campus, bu yıl İstanbul’da 35 ülkeden 315 Danoneliyi bir araya getirdi. Danone’nin 5 kıtaya uzanan tüm çalışanlarının gelişimi için hayata geçirdiği dünyanın ilk ve tek “mobil …

Devamını oku »

Mutfakta Az İş, Çok Eğlence; Tefal Fresh Express Plus

Gününün neredeyse yarısını mutfakta geçiren bayanları düşünen Tefal; Fresh Express Plus ile mutfakta geçirilen zamanı kısaltıyor. Rendeleme ve dilimleme işlemini dert olmaktan çıkarıp keyifli hale getiren Fresh Express Plus ile mutfakta daha az yorulup daha çok eğlenmek mümkün. Kolay çıkarılabilir 5 farklı bıçağıyla tek hareketle dilimlemeyi ya da rendelemeyi kolay hale getiren Fresh Express Plus ile tek yapmanız gereken tuşa …

Devamını oku »

Arzum Şef ile Yemek Yapmak Artık Daha Kolay

Mutfaktaki bir numaralı yardımcınız olan Arzum, yepyeni ürünü ‘Arzum Şef’ ile ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Kullanıcıların yaşamlarını kolaylaştırmak için yenilikçi ve güvenilir ürünler sunan Arzum, kadınların mutfakta geçirdikleri zamanı ‘Arzum Şef’ ile kısaltıyor. Yavaş pişirici, sote pişirici, buharla pişirme ve ızgara gibi farklı pişirme seçenekleriyle ‘Arzum Şef’ kadınların yeni yardımcısı haline geliyor. Arzum Küçük Ev Aletleri’nin piyasaya sunduğu yeni …

Devamını oku »