UNO’nun yepyeni Artisan serisi, “Yulaflı” ve “Çavdarlı” olmak üzere iki çeşidiyle taş fırın lezzetini sofralara getiriyor. Türkiye’ nin ilk ve lider paketli ekmek markası UNO’nun, yöresel ve geleneksel lezzetleri harmanlayarak oluşturduğu, kıtır kabuklarının altında yumuşacık bir iç barındıran Uno Artisan ekmekler, Yulaflı ve Çavdarlı olmak üzere iki çeşidiyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Doğal içerikleriyle, geleneksel metotlarla pişirilen UNO Artisan ekmek çeşitleri, …
Devamını oku »Etiket arşivi: Basit Yemekler
Emsan’dan Mutfakların Baş Tacı Olacak Bir Yenilik
Aromasını kaybetmeden pişen sebze yemeklerinden, lokum gibi pişerek sofralara ulaşan tüm et yemeklerinin hikayesi iyi bir tavayla başlar. Emsan ısıyı eşit dağıtan yepyeni Hard Stone Granit Tava ile tadı damaklarda kalan yemeklere imzasını atacak. Lezzetli yemeklerin en önemli unsuru olan tavalar, Emsan’ın Hard Stone Tavaları ile birleşince dayanıklılık ve kaliteyi mutfaklara getiriyor. Yanmaz yapışmaz yapıya sahip Hard Stone Tava, yağ …
Devamını oku »Pınar’dan dünyanın en pratik sucuğu ‘Küpetto’
Pınar, sucuk kategorisinde bir ilke daha imza atarak, soyulmuş ve küp küp doğranmış ‘Küpetto’yu beğeniye sundu. Pınar Küpetto, kahvaltının yanısıra sucuğun yakıştığı tüm yemekler için pratik kullanım ve maksimum lezzet fırsatı sunuyor. Pınar, Türk gıda ve içecek sektöründe trendlere yön veren yenilikçi anlayışının ürünü Küpetto’yu pazara sundu. Önceden soyulmuş ve küp küp doğranmış olarak tüketicinin beğenisine sunulan Küpetto, bu özelliğiyle …
Devamını oku »Egg&Burger’dan Kilo Aldırmayan Hamburger
Egg&Burger, “Burger Salad” ile ev yapımı burger ile salatanın muhteşem uyumunu, burger zevkinden mahrum kalmak istemeyen, formuna dikkat edenlerle buluşturuyor. Egg&Burger, kendine özgü özel tariflerle hazırladığı ev yapımı hamburgerlerini, pek çok çeşit ve farklı tariflerle burger sever misafirlerine sunuyor. Hamburger tutkunlarına lezzet şöleni yaşatan Egg&Burger, kilosuna dikkat edenleri de düşünerek özel menüler hazırlıyor. Egg&Burger, hazırladığı düşük kalorili, özel burgerler ile …
Devamını oku »Meyvelerin Suyunu Çıkarın, Hastalığa Savaş Açın
Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin tercihi meyve suları kış mevsiminde vücut direncini artırmak için iyi bir seçenek. Sağlık deposu meyveleri Emsan’ın Multi Press Meyve Sıkacağı ile sıkın, vücudunuzu kışın soğuğuna karşı hazırlayın. Soğuyan havayla birlikte vücut direncini artıracak besinlere ihtiyaç duyarız. Hastalıkların vücudun dirençsiz anını kolladığı kış mevsiminde meyve suları ise en doğal çözüm. Emsan Multi Press Meyve Sıkacağı, vücudun vitamin …
Devamını oku »Soğuk Kış Günlerine SEK’ten Sıcak Lezzetler
SEK tarafından Türkiye’de ilk kez pratik hale getirilerek raflara taşınan ve enfes lezzetleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan SEK Salep ve SEK Sıcak Çikolata, soğuk kış aylarında sevdiklerinizle birlikte geçen kış gecelerinin vazgeçilmez içecekleri olacak. Sevdikleri ile geçirdikleri keyifli vakitleri, sımsıcak bir lezzet eşliğinde ikiye katlamak isteyenler için bir fincan SEK Salep ve SEK Sıcak Çikolata bu kış doğru …
Devamını oku »100 gr Poğaça, Protein Ve Biotin İçeriyor
Beslenme Uzmanı Diyetisyen Banu Topalakçı, evde maya, tam buğday unu, yulaf ve taze otu gibi sağlıklı içeriklerle yapılan 100 gr poğaçanın doğru miktarlarda tüketildiğinde adeta vitamin deposu olduğunu kaydediyor. Topalakçı’nın besin analizine göre, 100 gr. poğaça; enerjinin % 16’sını, proteinin % 12’sini, E vitamininin % 16’sını, B3 vitamininin % 7’sini, Biotin’in % 5’ini karşılıyor Beslenme Uzmanı Diyetisyen Banu Topalakçı, evde …
Devamını oku »Bitki Çaylarının Hayatımızdaki Önemi
Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, bitkilerin çay olarak çok uzun yıllardır hem şifa bulmak hem de keyif almak için kullanıldığını söylüyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, bitki çayı kullanımının tarihsel gelişimini şu şekilde belirtti: “Çok eski kaynaklarda, bitkilerin çay olarak hem sağlık hem de keyif için kullanıldığı kayıtlıdır. Zaman ilerledikçe çaylar önemli bir …
Devamını oku »Büyüme Çağındaki Çocuklara ve Kilo Almak İsteyenlere Boza
Özellikle kış aylarında çok severek içilen boza, bilinen en eski Türk içeceklerinden biri. Darı irmiği, su ve şekerden üretilen mayalı bir kış içeceği olan bozanın yapıldığı tahıl türlerine göre birçok çeşidi var. Kimlerin tüketmesi gerektiğini, besin değeri ve saklama yöntemlerini anlatan uzman diyetisyen İpek Ağaca, özellikle sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu belirtti. Türkiye’de genellikle darıdan yapılan boza, başka ülkelerde …
Devamını oku »Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz
California Walnut Commission tarafından Radisson Blu Hotel’de düzenlenen etkinlikte, cevizin sağlık ve beslenme avantajları ile mutfaklardaki çok yönlü kullanımı ele alındı. Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler veren California Walnut Commission temsilcileri, cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiğini bildirdi. Etkinlikte konuşan Prof. Hikmet Boyacıoğlu cevizin sağlık avantajları hakkında yapılan …
Devamını oku »