Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan ‘’Anneannemin Tenceresi’’ adlı kitabıyla adından epeyce söz ettiren Yemek Yazarı ve Eğitmen Şef Asuman Kerkez , her biri anılarla dolu Adıyaman ve Hatay mutfağından yerel yemeklerle mutfaklarımıza konuk oluyor. ‘’Yine annemden aldığım ama anneannemin çok güzel yaptığı bir lezzet küllü baklava. İsmine bakıp zor zannetmeyin. Yufka açmayı bilen bir insan …
Devamını oku »Etiket arşivi: baklava
Bayramlık Ev Baklavası
Bayramlık Ev Baklava İçin Malzemeler (2 orta boy tepsi için) 3 yumurta 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi Aldığı kadar un 300 gram ceviz 1 kilo mısır nişastası 300 gram tereyağı Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarın limon suyu Bayramlık Ev Baklava Hazırlanışı …
Devamını oku »Baklava Hamurunda Kek
Baklava Hamurunda Kek Tarifi Baklava Hamurunda Kek İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke 1 tutam tuz 5.5- 6 su bardağı Eriş Un Baklavalık ve Böreklik unu (600-650 gram) Ayrıca: 200 gram tereyağı (yufkaların arasını yağlamak için) Yufkaları açmak için nişasta – …
Devamını oku »Hacı Sayid’in 2020 Hedefi 80 Şube
Geleneksel lezzetleriyle Türkiye’nin baklava ustası Hacı Sayid’in Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, sektörün ve Hacı Sayid’in 2015 yarıyılını değerlendirdi. Burhan Dinçerler’e göre seçim sürecinin sektöre olumsuz etkisini bayram bereketi bile kurtaramadı. Sektörün önemli markalarından Hacı Sayid’in Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, iki bayram arası değerlendirmesiyle gıda sektörünün 2015 yarıyılını ve markanın gelecek hedeflerini anlattı. Burhan Dinçerler, üst üste gelen seçimlerden …
Devamını oku »Siz Hiç Kavunlu Baklavanın Enfes Tadına Baktınız Mı?
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala herkesin evde kolaylıkla hazırlayacağı farklı ve leziz tarif baklavalar arasında yeni favoriniz olacak. Eşsiz lezzetleriyle ve benzersiz sunumlarıyla herkesi kendisine hayran bırakan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in ödüllü şefi Mehmet Yalçınkaya, Türk tatlılarının vazgeçilmezi, saray tatlısı baklavayı daha önce hiç tatmadığınız haliyle tatlı severlerin beğenisine sunuyor. Fındık, ceviz veya bademle hazırlanmasına alışık olduğumuz baklava …
Devamını oku »Baklavadan öte Faruk Güllüoğlu…
Tatlıcı yönüyle çok başarılı bulduğumuz Faruk Güllüoğlu markasının Şirinevler Şubesi’nde farklı bir lezzet deneyimine şahit olduk. Bu şubede profesyonel bir mutfak ekibiyle hizmet veren Güllüoğlu’nun yemek kültürünün de bir hayli zengin olduğunu gördük. Akdeniz Mutfağından, geleneksel Antep mutfağına kadar birçok farklı tatları menüsünde barındıran mekanın lezzetleri denemeye değer. Tabii burada bir es verip bu başarının arkasındaki asıl aktörü de unutmamak …
Devamını oku »