Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Baklava Hamurunda Kek

Baklava Hamurunda Kek

Baklava Hamurunda Kek
Puan ver

baklava-hamurunda-kek

Baklava Hamurunda Kek Tarifi

Baklava Hamurunda Kek İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
5.5- 6 su bardağı Eriş Un
Baklavalık ve Böreklik unu (600-650 gram)
Ayrıca:
200 gram tereyağı (yufkaların arasını yağlamak için)
Yufkaları açmak için nişasta – Eriş Un Baklavalık ve Böreklik unu karışımı (1 kase kadar)
Kek Hamuru İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
4 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Baklava Hamurunda Kek Hazırlanışı:
Şerbeti için; Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan almaya 1 dakika kala limon suyunu ekleyin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Kek hamuru için; Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Elenmiş Eriş Çok Amaçlı Unu ve kabartma tozunu ilave edin. 1 dakika daha karıştırın. Kek hamurunuz hazırdır. Baklava yufkası için; Yoğurma kasesine sütü, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtaları, kabartma tozunu, tuzu ve sirkeyi alıp iyice karıştırın. Azar azar Eriş Baklavalık ve Böreklik Unu ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Tereyağını yakmadan çok kısık ateşte eritin. Hamurdan 28 eşit beze ayırıp avucunuzda yuvarlayın. Hamurların kurumaması için üzerlerini nemli bir bezle örterek muhafaza edin. Her bir hamuru un ve nişasta karışımı serpilmiş tezgahın üzerinde tepsinizin büyüklüğünde (orta boy) oklava yardımı ile incecik açın. 14 yufkayı bu şekilde açtıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine üst üste yerleştirin. Her katı yerleştirirken eritilip ılınmış tereyağı sürün. 14.katın üzerine hazırladığınız kek hamurunu yayın. Hamurun üzerine de iri çekilmiş ceviz içi serpin. Kalan 14 yufkayı aynı şekilde açıp 28 yufkayı tamamlayın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar varsa bıçakla kesin. Baklava hamurunun üzerini de bir bıçak yardımı ile fotoğrafta gördüğünüz gibi dilimler halinde kesin. 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, 5 dakika dinlendirdikten sonra önceden hazırladığınız soğuk şerbeti bütün dilimlere eşit dağılacak şekilde dökün. En az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.

OKU ➤  Cevizli ve Erik Püreli Kek

#BaklavaHamurundaKek #kek #baklavahamuru #baklava #BaklavaHamurundaKekTarifi #BaklavaHamurundaKekİçinMalzemeler #BaklavaHamurundaKekHazırlanışı #BaklavaHamurundaKekNasılYapılır

Tavsiye

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tariflerPuan ver Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir