Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayramda kalori yüklemesinden korunmak için porsiyon kontrolü yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Avuç içi kadar porsiyonlar kullanmanız sizi kilo artışından kurtarır” dedi. Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruç ile birlikte vücudunuzun öğün ve saat düzeni, tükettiğiniz besin miktarı ve çeşitliği fazlasıyla değişti. Bayram ziyaretlerinde …
Devamını oku »Etiket arşivi: amasya tatlısı
RAMAZAN BAYRAMI’NDA BUNLARI YAPMAYIN
RAMAZAN BAYRAMI’NDA BUNLARI YAPMAYIN RAMAZAN BAYRAMI’NDA EN ÇOK YAPILAN BESLENME HATALARI Bayramın gelişi ile geride bıraktığımız Ramazan ayı süresince alıştığımız beslenme düzenini terk ediyoruz. 2 ana öğünden oluşan beslenme sıklığımızı bir gün içerisinde 3 ana öğün ve daha fazla ara öğüne çıkarıyoruz. Ramazan süresince gündüz yerine akşam ve gece beslendiğimiz bu dönemin sonunda yeni düzenimize bir günde geçmemiz dikkatli olunmadığı …
Devamını oku »Coco Crunch
Coco Crunch (1 Kişilik) Coco Cranch Malzemeler 1 su bardağı krema 1 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 damla Hindistan cevizi esansı 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kakao 1 çay kaşığı kabartma …
Devamını oku »Çilekli Kadayıf
Çilekli Kadayıf (8 Kişilik) Çilekli Kadayıf Malzemeler: 250 gram taze kadayıf 750 gram çilek 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı buğday nişastası Yarım limonun suyu 2 tatlı kaşığı tarçın Bir avuç ceviz, parçalanmış Çilekli Kadayıf Hazırlanışı: Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin, limon suyu, buğday nişastası ve 1 çorba kaşığı şeker …
Devamını oku »UN
UN Yemek Stilisti ve Gastronomi Danışmanı Aydan Üstkanat, buğdaya karşı açılan savaşa karşı çıkıyor ve Anadolu topraklarındaki atalık buğdaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekiyor. Üstkanat, buğdayı zehir olarak nitelendirip yerine bulgur yenmesi gerektiğini söyleyenlere bulgurun buğday kırığı olduğunu hatırlatarak meselenin buğday değil, buğday seçimi olması gerektiğinin altını çiziyor. Neolitik çağdan bugüne kadar gelerek unun tarihini anlattığı son kitabı Un’da Üstkanat, …
Devamını oku »Burvita (Pekmezli Kek)
Burvita (Pekmezli Kek) (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı üzüm pekmezi 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 küçük kase ceviz içi Üzeri İçin: 3 yemek kaşığı fındık yağı Hazırlanışı: Bir kasede su ile şekeri eritin. İçine pekmezi ilave edin. Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek tüm malzemeyi …
Devamını oku »Bahar mevsimi için 10 efsane besin…
Bahar mevsimi için 10 efsane besin… Emre UZUN Diyetisyen Sağlıklı zayıflamak ve enerji dolu bir yaza ‘merhaba’ demek için Diyetisyen Emre Uzun’dan 10 süper besin ve enginar kalpli salata tarifi sizleri bekliyor… Enginar Yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini hızlandırır ve hazımsızlığı önler. Enginar yaprağının kolesterol düşürücü etkisi vardır. Karaciğerden toksinlerin atımını sağlar. Kuşkonmaz A, B ve C …
Devamını oku »Eyvah yaz geldi!
Eyvah yaz geldi! Çoğumuz şortumuzu, askılılarımızı giyip hiç düşünmeden kendimizi güneşe ve yaza bırakabilecek kadar şanslı değiliz. Portakaldan karnabahara dönüşmüş selülitlerimizi nerelere saklayacağımızı bilemiyoruz. Hele denize gireceğimiz o ilk gün yok mu… Kıştan yeni çıkmış, rehavet içinde, selülitten büklüm büklüm olmuş bir vücutla kendini harika hissetmek o kadar kolay değil. Peki ne yapalım? Denizden, güneşten, tatilden vaz mı geçelim? Tabii …
Devamını oku »15 Dakika İçinde Saf Ve Katkısız Tereyağı Yapımı
Makine mühendisi Müge Pekpak, işi iş yerinde bırakan ve kızlarıyla vakit geçirmeyi seven bir anne. Kızları Ayda ve Bade’nin hayatlarına girdikten sonra onlar için doğal ve katkısız ürünleri kullanmaya maksimum çaba gösterdiğini ve 15 dakikada nasıl organik tereyağı yapıldığını anlattı… – Bize kendinden biraz bahseder misin? Aslında uzun yıllar boyunca kendimi Ankara doğumlu şeklinde başlayarak anlatırdım ama bir süredir Ayda ve Badenin …
Devamını oku »Çikolatalı Mousse
Çikolatalı Mousse (4 Kişilik) Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet vanilya çubuğu 300 gram bitter kuvertür çikolata Hazırlanışı: 800 ml. kremayı, sütü ve şekeri ocağa koyun, kuvertürü ilave edin. Kuvertür eridiğinde kalan 200 ml. krema ile yumurtayı ayrı bir yerde karıştırıp sıcak karışımdan ufak ufak ilave …
Devamını oku »