Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Püf Noktaları

Et Pişirmenin ve Tüketiminin Püf Noktaları

by Yemek Zevki Editör
16 Aralık 2016
in Püf Noktaları
488 5
0
Et Pişirmenin ve Tüketiminin Püf Noktaları
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Etin Profesörü unvanıyla tanınan Cüneyt Asan, et pişirmenin ve tüketiminin püf noktalarına ve et tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı

Cüneyt Asan, sağlıklı beslenmek için doğru eti seçmenin çok önemli olduğunun altını çizerek; “Yediğiniz etin kaliteli, lezzetli ve sağlıklı olması, öncelikle temin edildiği hayvanın ırkı ve nasıl beslendiği ile doğrudan orantılıdır. Ek olarak hayvanın doğru beslenmesi, hijyenik ve doğru yöntemlerle kesilmesi, standartlara uygun bir dinlendirme ve pişirme sürecinden geçmesi şarttır. Ne yerseniz o olursunuz. Mutlu ve sağlıklı olmanın sebebi mutlu yemekten geçiyor” dedi.

Asan, iyi pişmiş bir etin sırrının etin kaliteli ve dinlenmiş olmasında yattığını belirtiyor. Evlerinde eti yaygın olarak tüketenlere etin güvenilir ve sağlıklı olduğundan emin olmak için daima aynı kasaba, özellikle de mahalle kasabına gitmelerini öneren Asan; “Etin rengi, dokusu ve aroması ile çok kolay oynanabiliyor. İçindeki yağ dokusunun ve mermer görüntüsünün doğru oranlarda olması gerek. Gıda maddeleri en çok hile yapılan alanlardan biri. İçine bir gram et koymadan köfte, salam, sucuk yapabiliyorsunuz. Bundan korunmanın yolu ise doğru markaları tercih etmek” dedi. Asan, tüketicilere kasaptan et alırken mutlaka yapacakları yemeğe göre et seçmelerini tavsiye etti.

Kış aylarında en çok tercih edilen et seçenekleri
Asan, kış aylarında Günaydın Et’in spesiyallerini ve en çok tercih edilen ürünlerini de şöyle sıraladı: “Kış sezonunda steakhouse konseptimizde besleyici özelliği yüksek, zengin protein içeren kemik iliği suyu, menümüzde “İlik Shot” olarak yer alıyor. Tomahawk, antrikot ve kuzu kafes en çok tercih edilen ürünlerimiz arasında. Kebap konseptimizde de kış aylarının en çok rağbet gören seçenekleri soğan kebabı, sarımsak kebabı ve Antep yuvalama çorbası.

Tags: Et Pişirmenin ve Tüketiminin Püf Noktaları
Previous Post

Kışın Bağışıklığı Güçlendirmenin Yolları

Next Post

Etli Patates Böreği Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Etli Patates Böreği Tarifi

Etli Patates Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki