Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Erikli Perişan Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
16 Kasım 2015
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Erikli Perişan Kurabiye
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

erikli-perisan-kurabiye

Erikli Perişan Kurabiye Tarifi

Erikli Perişan Kurabiye İçin Kurabiye Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı esmer toz şeker
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gram iri çekilmiş ceviz içi
3-4 adet mürdüm eriği
1 adet limonun veya portakalın rendelenmiş kabuğu

Erikli Perişan Kurabiye Hazırlanışı:
Yumurta ile şekeri çırpma teliyle hafifçe çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve tarçını hamur yoğurma kabında
harmanlayın. Zar şeklinde doğranmış mürdüm eriğini, kuru üzümü, ceviz içini unlu karışıma ilave edin. Bu karışıma
rendelenmiş limon veya portakal kabuğunu da ekleyin. En son zeytinyağını ve yumurtalı şeker karışımını ilave edin. Orta sert kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamur cıvıksa veya çok yumuşaksa kontrollü olarak biraz
daha un ekleyebilirsiniz. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin.

Tags: erikliErikli Perişan KurabiyeErikli Perişan Kurabiye HazırlanışıErikli Perişan Kurabiye İçin MalzemelerErikli Perişan Kurabiye Nasıl YapılırErikli Perişan Kurabiye TarifiKurabiyeperişan kurabiye
Previous Post

Erikli Milföy

Next Post

Füme Patlıcan Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Füme Patlıcan Çorbası

Füme Patlıcan Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki