Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Ergan Dağı Salatası

Ergan Dağı Salatası

1526

Malzemeler

2 bağ kuzukulağı

1 bağ roka

Çeyrek bağ nane

2 adet salatalık

Yarım havuç

Yarım su bardağı Erzincan tulum peyniri

Yarım çay bardağı Erzincan dut kurusu

Yarım çay bardağı siyah kuru üzüm

Yarım çay bardağı sarı kuru üzüm

15 adet taze veya kurutulmuş böğürtlen

Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi

Çeyrek kırmızı lahana

Limon

Sosu İçin:

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı nar ekşisi

6 adet cherry (küçük) domates

Hazırlanışı

Kuzukulağı, roka ve naneyi yıkayıp, ayıkladıktan sonra orta büyüklükte doğrayın. Salatalığı yarım ay şeklinde doğrayın. Hepsini bir kapta yeşillikler ezilmeyecek şekilde karıştırın. Havucu rendeleyip veya julyen doğrayıp süslemek için kullanmak üzere bir kaba alın. Üzüm çeşitlerini, cevizi, böğürtleni ve dutu salatanın üzerine serpin. Erzincan peynirini küpler halinde salatanın üstüne ekleyin. Cherry (küçük) domatesleri ikiye bölerek salatanın üzerine ekleyin. En son olarak havucu ve doğradığınız kırmızı lahanayı salatanın en üstüne ekleyip, salatanın üzerine zeytinyağı ve nar ekşisini dökün. Limon ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Acılı Yoğurt Yatağında Enginar Kalbi Salatası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir