Malzemeler:
• 500 gram kuşbaşı kuzu eti
• 1 çorba kaşığı margarin
• 2 adet temizlenmiş enginar
• 5-6 adet sivri biber
• 5-6 adet mantar
• 7-8 adet arpacık soğan
• 2 diş sarımsak
• 7-8 adet kiraz domates
• Tuz • 1 dal taze biberiye
Enginarlı Kuzu Kavurma Tarifi;
Tencereyi iyice ısıtıp etleri ilave edin. Suyunu çekene dek 10 dakika boyunca kavurun. Soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Margarini ve doğranmış sivri biberi de ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kıyılmış taze biberiyeyi, küp doğranmış mantarları, irice doğranmış enginarları ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala kiraz domatesleri de ilave edin. Dimes Hasbahçe Osmanlı Şırası ile servis yapın.
Bu nefis yemek Dimes Hasbahçe Osmanlı Şırası ile iyi gider.