Enginarlı Girit Kebabı Malzemeler:
5-6 adet orta boy enginar
500 gram kuzu yada dana kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
1 adet kuru soğan
50 gram tereyağı
20 ml. sıvı yağ
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
100 gram bezelye
5 dal maydanoz
750 ml. su
Enginarlı Girit Kebabı Hazırlanışı:
Tereyağı ve sıvı yağda ince kıydığınız kuru soğanı kavurun. Soğanlara kuşbaşı eti ilave edin. Etin pişmesine yakın enginarları dörde bölüp tencereye atın. Tuz ve karabiber serpin. Etler piştikten sonra arpacık soğanları ve 750 ml. su koyarak 15-20 dakika pişirin. Servis etmeden önce istediğiniz miktarda dereotu ve maydanoz ekleyebilirsiniz