Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Enginarlı Girit Kebabı

Enginarlı Girit Kebabı

Girit-Kebabi

Enginarlı Girit Kebabı Malzemeler:

5-6 adet orta boy enginar

500 gram kuzu yada dana kuşbaşı

20 adet arpacık soğan

1 adet kuru soğan

50 gram tereyağı

20 ml. sıvı yağ

1 demet dereotu

Tuz, karabiber

100 gram bezelye

5 dal maydanoz

750 ml. su

Enginarlı Girit Kebabı Hazırlanışı:

Tereyağı ve sıvı yağda ince kıydığınız kuru soğanı kavurun. Soğanlara kuşbaşı eti ilave edin. Etin pişmesine yakın enginarları dörde bölüp tencereye atın. Tuz ve karabiber serpin. Etler piştikten sonra arpacık soğanları ve 750 ml. su koyarak 15-20 dakika pişirin. Servis etmeden önce istediğiniz miktarda dereotu ve maydanoz ekleyebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir