Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Enginar Salatası

by Hatice Ünal
26 Nisan 2023
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Enginar Salatası
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Hayal Demirkol – Fotoğraf:  Özgür BAKIR 

(4 Kişilik)

Malzemeler

5 adet temizlenmiş enginar

1 adet limonun suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım demet dereotu

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 küçük kutu konserve mısır

Sosu İçin:

2 çorba kaşığı hardal

1 adet limonun suyu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Enginarları bir tencereye aktarın ve limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek haşlayın. Bir çatal yardımı ile yumuşaklığını kontrol edip arzu ettiğiniz kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Haşladığınız sudan 1 su bardağı kadarını sosunu hazırlamak için ayırın. Soğuyan enginarları sekize böldükten sonra derin bir salata kasesine aktarın.  Kıyılmış dereotu, mısır ve bezelyeyi ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta ayırdığınız haşlama suyuna, limonun suyunu, hardalı, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip çırpın. Hazırladığınız sosu salataya karıştırın. Servis yapın.

#enginarsalatası #salata #salad #enginar #baharsebzeleri #nisan #food #yummy #dessert

Previous Post

Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar

Next Post

Fındıklı Kurabiye

Hatice Ünal

Next Post
Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki