Tarif: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Özgür BAKIR
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet orta boy enginar
Harcı İçin:
200 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Dolma harcını hazırlamak için derin bir kapta kıyma, yıkanmış pirinç, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış taze nane, salça, su, sıvı yağ ve baharatları karıştırın. Enginarları yıkadıktan sonra saplarını kesin ve uygun bir tencereye yerleştirin. Hazırladığınız dolma harcını yaprakların arasına doldurun. 2 su bardağı kadar su ve Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edip 40-45 dakika kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
#enginardolma #enginar #enginarzamanı #sebzeyemekleri #nisan #food #yummy #dessert