Ana Sayfa » Haber Turu » En Güzeli Benim Tarifim – Yaz Sofrası Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

En Güzeli Benim Tarifim – Yaz Sofrası Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

En Güzeli Benim Tarifim – Yaz Sofrası Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu
Puan ver


Yemek Yazarı-Yemek Fotoğrafçısı-Yemek Stilisti Aydan Üstkanat’ın tasarladığı Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu ve SökeUn işbirliği ile düzenlenen Yaz Sofrası Yarışması’nın finali Le Cordon Blue mutfaklarında gerçekleşti. 

64 aday için sosyal medyada gerçekleşen oylama ve Aydan Üstkanat’ın ve jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Birinci Esin Ulucaklı, ikinci Fatmanur Karaca ve üçüncü Zuhal Işıltan oldu.

Yemek Yazarı-Yemek Fotoğrafçısı ve Yemek Stilisti Aydan Üstkanat’ın tasarladığı “En Güzeli Benim Tarifim – Yaz Sofrası/ Çay Saati 2013 Yarışması”nın finali, 7 Eylül 2013 tarihinde Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu mutfaklarında gerçekleşti.  Aydan Üstkanat’ın Facebook sayfası üzerinden menülerini uygulamaya yükleyen 128 kişi içinden menüsü onaylanan 64 aday arasından finale kalan 12 yarışmacı, hünerlerini Le Cordon Bleu mutfaklarında sergiledi. Çekişmeli geçen final yarışmasının kazananları  Esin Ulucaklı, Fatmanur Karaca ve Zuhal Işıltan oldu.

Aydan Üstkanat’ın “Mutfağa, yemek yapmaya gönül verenlerin, tüm büyük uğraşlarını ve emekle yaptıklarını paylaşma platformu” olarak tanımladığı yarışmada, yarışmacılar yaz salatası, tatlı ve tuzlu hamur işi olmak üzere üçleme bir tabak hazırlayarak yarıştı.

Yarışmanın sponsorluğunu yapan Söke Un “Bu yıl Söke® Un’un kuruluşunun   50. Yılını kutluyoruz.  Tam bu dönemde   “Yaz Sofrası 2013”  yarışması ile   yemek yapmaya gönül verenlerle buluşmak,   ürünlerimizin  maharetli ellerde dönüştüğü lezzetleri  deneyimlemek  bize  büyük  bir keyif yaşattı. Başta  Sayın Aydan Üstkanat olmak üzere,  Le Cordon Bleu ve emeği geçen herkese  şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Yarışmanın Birincisi Esin Ulucaklı, Le Cordon Bleu Pastacılık Eğitimi almaya hak kazandı

Yarışmanın sponsorlarından Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu “Dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu Türkiye’de mutfak sanatlarına gönül vermiş kurum ve kişilere destek vermeyi çok önemsiyor. Le Cordon Bleu mutfağında bu değerli yarışmacıları ağırlamaktan ve lezzetli ürünlerinin yapılmasına destek vermekten çok mutluyuz. Birinci olan
yarışmacımıza Le Cordon Bleu Pastacılık eğitimi sağlayarak, teknik bilgiyle pekiştirmesine destek vereceğiz. Sağlıklı ürünleri tükettirmeyi ve sunumu teşvik etmeyi misyon edinen bu yarışma, hem Le Cordon Bleu’nün stratejisine parallelik gösterdiği hem de lezzetleri bir arada olmaya fırsat tanıdığı için bu yarışmayı desteklemekten büyük keyif aldık.” dedi. Pastacılık alanında kariyer yapmayı hedefleyen Ulucaklı, ödülünü Le Cordon Bleu – Master Chef’i Christophe Bidault ve Aydan Üstkanat’tan alırken gözyaşlarına hâkim olamadı.

OKU ➤  Buğdayın en lezzetli halleri UNO Enfesto serisinde!

Yarışmanın asıl amacı yarışmacılara, lezzet düşkünlerine keyifli bir ortam hazırlarken, yaz aylarının kavurucu sıcağını serinleten, farklı, sağlıklı, mevsime uygun, lezzetli örneklerini kayıt altına almak ve bu alternatifleri artırmalarını sağlamayı amaçlayan yarışmada birinciye- Altın Ödül ve Sertifika ile Le Cordon Blue Pastacılık Eğitimi, ikinciye – Gümüş Ödül ve Sertifika, üçüncüye – Bronz Ödül ve Sertifika verildi.

Tavsiye

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı GrissiniPuan ver Parmesanlı Grissini (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 su bardağı un 1 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir