Ana Sayfa » Tarifler » Emirdağ Güveci

Emirdağ Güveci

emirdag-guveci

Emirdağ Güveci

Emirdağ Güveci için Malzemeler:
2 kilo kuzu budu
Yarım kilo kaburga
1 kilo domates
4 adet patlıcan
1 kilo sivri biber
2 büyük baş sarımsak
Yarım su bardağı su

Emirdağ Güveci Hazırlanışı:
Bütün sebze ve etleri iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuzu budu ve kaburgayı güveçte kavurun. Sarımsakları diş diş içine atın. Biber ve patlıcanı ekleyin. Domatesini, suyunu ve tuzunu ilave edin. Güvecin kapağını kapatın. Üç saat boyunca fırında (özellikle taş fırında, ateşe uzak yerde) pişirin.

OKU ➤  Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir