Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Strudel

by Hatice Ünal
16 Temmuz 2021
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Strudel
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: İlknur BALCI

4 – 6 Kişilik

Malzemeler:

Hamur için:

170 gram un

25 gram tereyağı (oda ısısında)

1 çay kaşığı tuz

90 ml. soğuk su

30 ml. yumurta

 İçi için:

Yarım kilo elma

40 gram toz şeker

80 gram tereyağı

80 gram kuru üzüm

80 gram fındık + ceviz

1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencerede tereyağını eritip üstüne rendelenmiş elmaları, kuru üzümü, şekeri, cevizi, fındık ve tarçını ekleyip suyu çekene kadar soteleyin. Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak elastiki kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru yuvarlayıp, üzerine sıvı yağ sürerek 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru temiz bir bez ya da tülbent üzerinde kenarlarından elle esneterek açın. Açılan hamura soğumuş olan elmalı karışımı yayın. Açmada kullanılan bezin kenarından tutup kaldırarak sarın. Pişirme kağıdı üzerine alıp önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Dondurma ya da vanilya sosla servis edin.

#elmastrudel #dessert #yummy #food

Previous Post

Menemen

Next Post

Şeftalili  Puding

Hatice Ünal

Next Post
Şeftalili  Puding

Şeftalili  Puding

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki