Tarif: İlknur BALCI
4 – 6 Kişilik
Malzemeler:
Hamur için:
170 gram un
25 gram tereyağı (oda ısısında)
1 çay kaşığı tuz
90 ml. soğuk su
30 ml. yumurta
İçi için:
Yarım kilo elma
40 gram toz şeker
80 gram tereyağı
80 gram kuru üzüm
80 gram fındık + ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencerede tereyağını eritip üstüne rendelenmiş elmaları, kuru üzümü, şekeri, cevizi, fındık ve tarçını ekleyip suyu çekene kadar soteleyin. Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak elastiki kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru yuvarlayıp, üzerine sıvı yağ sürerek 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru temiz bir bez ya da tülbent üzerinde kenarlarından elle esneterek açın. Açılan hamura soğumuş olan elmalı karışımı yayın. Açmada kullanılan bezin kenarından tutup kaldırarak sarın. Pişirme kağıdı üzerine alıp önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Dondurma ya da vanilya sosla servis edin.
#elmastrudel #dessert #yummy #food