Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ekşi Misket Limonlu Puding

by Hatice Ünal
19 Haziran 2025
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Ekşi Misket Limonlu Puding
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Malzemeler:

  • 2 su bardağı ufalanmış zencefilli kurabiye
  • ⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kutu (yaklaşık 400 g) tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt
  • ½ su bardağı taze misket limonu suyu
  • 1 su bardağı çırpılmış krema
  • Misket limonu kabuğu (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Fırını 175 dereceye ısıtın.

Taban İçin:

Ufalanmış zencefilli kurabiye ve eritilmiş tereyağını orta boy bir kapta karıştırın. Karışımı 33x23x5 cm boyutlarında bir fırın kabının tabanına ve kenarlarına bastırarak yayın. 10 dakika pişirin.

İç Harç İçin:

Pirinç, süt ve tatlandırılmış yoğunlaştırılmış sütü 2 litrelik bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam alıp kremsi hale gelene kadar yaklaşık 20-25 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve misket limonu suyunu ekleyin. Karışımı önceden hazırlanan tabanın üzerine dökün. Soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

Çırpılmış kremayı pudingin üzerine yayın. Kareler halinde kesin ve isterseniz misket limonu kabuğuyla süsleyin.

Tags: California Calrose PirinciEkşi Misket Limonlu Pudinglimonlu pudingpirinçpirinçli tariflerpudingtatlı
Previous Post

Kremalı Kişniş Soslu Karidesli ve Pirinçli Köfteler

Next Post

Sushi Topları

Hatice Ünal

Next Post
Sushi Topları

Sushi Topları

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki