8 Kişilik
Malzemeler:
5 adet hazır yufka
2 adet kapya biber
3-4 adet sivri biber
150 gram kaşar peyniri veya dil peyniri
125 gr margarin
5-6 dilim sucuk
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu veya susam
Hazırlanışı:
Margarini eritip ılınmaya bırakın. Erittiğiniz margarini yufkaların her katına sürün. Tüm malzemeyi küçük küçük doğrayıp harmanlayın. Yufkaları dört eşit parçaya bölerek eşit üçgenler elde edin. Her parçanın kenarına iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Hamurların üzerini yumurta sarısı sürün. Çörek otu ile susam serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Bunlara dikkat:
Dilerseniz yufkaları rulo şeklinde sardıktan sonra kilitli poşetlere veya buzdolabı kaplarına düzgünce yerleştirin. Buzlukta muhafaza edin. Buzluktan çıkardıktan sonra oda ısısına gelince üzerine yumurta sarısı sürün, istediğiniz malzemeyi serptikten sonra fırında pişirin. İç malzemesinde kendi damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz. Mesela sucuk yerine pastırma, www.ruletsiteleri.info jambon, sosis gibi malzemeler koyabilirsiniz. Yufkaları büyük rulo hamurlar yerine sigara böreği gibi de hazırlayabilirsiniz. Kaşar peyniri yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz. Margarin yerine sıvı yağ, zeytinyağı gibi yağlar da kullanabilirsiniz.
#yemekzevki #evdeyemekzevki 3ekonomikbuzlukböreği #börek #kahvaltılıktarifler #çaysaati #kahvaltı #yemek food ekonomiktarifler #lezzet #evdekaltürkiye