Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Balık Yemekleri

Ege Lokumu

by Yemek Zevki Editör
12 Ekim 2016
in Balık Yemekleri
494 10
0
Ege Lokumu
757
SHARES
3.6k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ege lokumu2

Ege Lokumu (4 Kişilik)

Ege Lokumu İçin Malzemeler:

1000 gram levrek eti

İç Malzemesi İçin:

1 kilo soğan

700-800 gram levrek eti

1 kutu mantar

3-4 diş sarımsak

1 paket dolmalık fıstık

Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Zeytinyağı

Rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu İçin:

1 çorba kaşığı tereyağı

5-6 adet mantar

1 adet salçalık kırmızı biber

1 litre krema

Zerdeçal, köri, tuz

1 çorba kaşığı dereotu, ince kıyılmış

50 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri

Ayrıca:

Kızartmak için sıvı yağ

Ege Lokumu Hazırlanışı:

1 kilo kadar levrek etini iyice dövüp ezin. İç malzemesi için, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış soğan ile sarımsakları kavurun. Küp doğranmış mantarları, dolmalık fıstıkları ve temizlenip ufak parçalara ayrılmış levrek etini (700-800 gramlık) ekleyin. Kavurduktan sonra tuzu, baharatı ve rendelenmiş kaşar peynirini atıp karıştırın. Soğumaya bırakın. Sosu için; Tereyağını derin bir sos tenceresinde eritip ince kıyılmış mantar ile biberi kavurun. Kremayı ilave edin. Kısık ateşte, sosu ısıtın. En son tuzu, baharatı ve peyniri ekleyin. Sosunuz hazırdır. Büyük levrek etini dört eşit parçaya ayırın, ortalarına iç malzemesinden yerleştirip top şekline getirin. Kızgın yağda kızarttıktan sonra güveç kaplarına yerleştirin. Sosunu da üzerine dökün. 200 dereceyeayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

Tags: Balıkbalık etiBalıkEtiEge LokumuEgeLokumulevreklevrek nasıl yapılırLevrekTarifi
Previous Post

Fırında Milföylü Omlet Tarifi

Next Post

Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi

Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki