Ege Lokumu (4 Kişilik)
Ege Lokumu İçin Malzemeler:
1000 gram levrek eti
İç Malzemesi İçin:
1 kilo soğan
700-800 gram levrek eti
1 kutu mantar
3-4 diş sarımsak
1 paket dolmalık fıstık
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Zeytinyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 adet mantar
1 adet salçalık kırmızı biber
1 litre krema
Zerdeçal, köri, tuz
1 çorba kaşığı dereotu, ince kıyılmış
50 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
Ayrıca:
Kızartmak için sıvı yağ
Ege Lokumu Hazırlanışı:
1 kilo kadar levrek etini iyice dövüp ezin. İç malzemesi için, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış soğan ile sarımsakları kavurun. Küp doğranmış mantarları, dolmalık fıstıkları ve temizlenip ufak parçalara ayrılmış levrek etini (700-800 gramlık) ekleyin. Kavurduktan sonra tuzu, baharatı ve rendelenmiş kaşar peynirini atıp karıştırın. Soğumaya bırakın. Sosu için; Tereyağını derin bir sos tenceresinde eritip ince kıyılmış mantar ile biberi kavurun. Kremayı ilave edin. Kısık ateşte, sosu ısıtın. En son tuzu, baharatı ve peyniri ekleyin. Sosunuz hazırdır. Büyük levrek etini dört eşit parçaya ayırın, ortalarına iç malzemesinden yerleştirip top şekline getirin. Kızgın yağda kızarttıktan sonra güveç kaplarına yerleştirin. Sosunu da üzerine dökün. 200 dereceyeayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.