Fotoğraf: Hande Göksan
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram asma yaprağı
500 gram kuzu kıyması
2 adet kuzu incik (tercihen küçük boyda olanı)
200 gram ince bulgur
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Çukur bir kaba kuzu kıymasını, ince bulguru, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi aktarın. Elinizle iyice yoğurun. Asma yapraklarını tek tek tezgahın üzerine yayın. Her asma yaprağının ortasına bir tatlı kaşığı kadar iç malzemeden yerleştirin. Her yaprağı küçük serçe parmağı şeklinde sarın. Güveç kabınızın altınna kuzu incikleri yerleştirin. Üzerine sarmaları dizin. Yarısına kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
#düğülüyapraksarma #yapraksarma #sarma #ramazan #ramadan #iftar #afyonyöreselmutfağı #yöreseltatlar #evdeyemekzevki