Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Dereotlu Tuzlu Kek

by Hatice Ünal
26 Eylül 2023
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Dereotlu Tuzlu Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL

 (6-8 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ ve eritilip ılınmış tereyağı karışımı
1 paket kabartma tuzu
2 su bardağı un
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı lor peyniri

Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı susam

1 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı:

Yumurtaları mikserde iki misli kabarana dek çırpın. Tereyağını, sıvı yağ karışımını ve yoğurdu ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile iyice karıştırın. En son peynirleri, kıyılmış dereotunu ve ceviz içini ekleyin. Karıştırarak, yağlanmış küçük kek kalıplarına veya büyük bir kek kalıbına dökün. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 -40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

#dereotlutuzlukek #tuzlukek #kek #çaysaati #food#yummy #dessert

 

 

Previous Post

Sütlü Domates Çorbası

Next Post

Ispanaklı Turnayemişli Toplar

Hatice Ünal

Next Post
Ispanaklı Turnayemişli Toplar

Ispanaklı Turnayemişli Toplar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki