Dana Yanak ve Kereviz Püresi Tarifi
Dana Yanak ve Kereviz Püresi İçin Malzemeler:
1 adet dana yanak
Yarım su bardağı sirke
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1 adet pırasa
3 adet tane karabiber
Yarım çay bardağı ay çiçek yağı
2 dal taze kekik
1 adet defne yaprağı
1 dal biberiye
1 çay bardağı domates salçası
Kereviz Püresi İçin:
1 adet kereviz
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı krema
5 gram tereyağı
Dana Yanak ve Kereviz Püresi Hazırlanışı:
Dana yanağı tuz ve karabiberle harmanlayıp bir tavada iki yüzünü de mühürleyin. Eti kenara alın. Aynı tavada gelişigüzel doğradığınız sebzeleri soteleyip renk almasını sağlayın. Sebzelere domates salçasını ekleyip karıştırın. Sebzeleri fırın tepsisine dizin, üzerine mühürlediğiniz dana yanağı koyun. Tepsiyi iki kat alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 2 ila 3 saat arasında pişirin. Piştikten sonra dana yanağı bir kenara alın. Sebzeleri süzdürün ve çıkan suyunu saklayın. Kereviz Püresi İçin; Süt ile kerevizleri haşlayın ve süzün. Püre haline getirin. Tereyağı ve krema ekleyip karıştırın. Beklemeye aldığınız dana yanağı dilimleyin. Kereviz püresi ve yanağı servis tabağına alın. Son olarak süzdüğünüz sebze suyunu üzerine gezdirin.