Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Dana Kaburga

by Yemek Zevki Editör
17 Kasım 2015
in Et Yemekleri
483 10
0
Dana Kaburga
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

dana-kaburga1

Dana Kaburga Tarifi

Dana Kaburga İçin Malzemeler:
400 gram dana kaburga
40 gram havuç
40 gram kuru soğan
40 gram kereviz kökü
5 gram sarımsak
1 gram defne yaprağı
2 gram taze kekik
2 gram taze biberiye
30 gram arpacık soğan
2 gram tuz
2 gram tane karabiber
5 ml. ay çiçek yağı
20 gram tereyağı
70 gram patates
20 gram pancar
20 gram demi glace sos
20 gram kuşkonmaz
30 gram bebek havuç
50 ml. bazamik sirke
10 ml. zeytinyağı
100 ml. et suyu

Dana Kaburga Hazırlanışı:
Dana kaburgaları unlayın. Dış kısımları kahverengi olana dek ay çiçek yağında mühürleyerek kızartın. Pişen
kaburgaları bir kenara alın. Pancar hariç kök sebzelerin tümünü zeytinyağında soteleyip, karamelize edin. Sıcak
tencereye balzamik ilave ederek sebzelerin sirkeyi emmesini sağlayın. Pişen sebzeleri, baharatları, dana kaburgaları
vakum poşete koyarak 36 saat boyunca 85 derece buharda pişmeye bırakın. Çıkan etleri sinir ve fazla yağlarından
arındırın. Delikli bir tepsi üzerine ağırlık koyarak bir gece etleri bekletin. Yemeğin sosu olarak, vakum torbasından
çıkanları süzün ve ocakta 4/1 oranında çektirin. Bir gece bekleyen ve şekil alan kaburgayı çektirilmiş sebze suyuyla
soslayın. Sote edilmiş arpacık soğan, kuşkonmaz, pancar ve parizyen kesilmiş, haşlanmış patates ile servis edin.

Tags: Dana KaburgaDana Kaburga HazırlanışıDana Kaburga İçin MalzemelerDana Kaburga Nasıl YapılırDana Kaburga Tarifi
Previous Post

Kızarmış Füme Tavuklu Salata

Next Post

Türk Yemeklerini En Çok Seven Yabancılar Ruslar Ve Almanlar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Türk Yemeklerini En Çok Seven Yabancılar Ruslar Ve Almanlar

Türk Yemeklerini En Çok Seven Yabancılar Ruslar Ve Almanlar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki